אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת סולת עם סירופ תפוזים

עד היום חשבנו שאנחנו מתים על בסבוסה - עוגת הסולת הנגיסה והמתוקה שאנחנו מכירים כל החיים. היום גילינו שאפילו יותר מזה - אנחנו אוהבים בסבוסה שבמקום סירופ רגיל התפנקה בסירופ תפוזים ריחני. מתערבים שגם אתם?

|mako אוכל| פורסם10:27
עוגת סולת עם סירופ תפוזים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.849reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 ביצים L
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח רב תכליתי
  • 280 גרם (2 כוסות) סולת
  • 100 גרם (1 כוס) קוקוס או שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה

לסירופ תפוזים:

  • 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית של 20 על 30 ס"מ.

2בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמנת מתוקה, וניל ומלח לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

5מצננים בטמפרטורת החדר. בעזרת קיסם יוצרים חורים קטנים בחלק העליון של העוגה.

6מכינים סירופ תפוזים: מחממים בסיר מיץ תפוזים, סוכר, קליפה מגוררת ומלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומורידים מהאש.

7יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומניחים לה לספוג את כל הנוזלים.

8מצננים שוב ומגישים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' אגוזים וחלבה
>> איך ג'יימי אוליבר עשה לנו חשק לדייסה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il