
המצרכים (10 מנות):
למילוי:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1לשים את הקמח והמים במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 2מעבירים לקערה, משמנים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3המילוי: קולים את החציל עד לריכוך בתנור שחומם לחום המקסימלי או – עדיף – על להבת הכיריים. חותכים בתחתית החציל חתך קטן ומניחים אותו במסננת לכמה דקות, לסינון הנוזלים. 4חותכים את בשר החציל גס ומעבירים לקערה. 5מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והפלפל החריף וממשיכים לטגן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב עד שהבשר מחליף את צבעו ומשחים מעט (אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית). 6מוסיפים לתערובת המילוי מלח, בהרט, פטרוזיליה ואת החציל, מערבבים וממשיכים לטגן כמה דקות. מעבירים את המילוי למסננת ומקררים. 7מילוי הלחמניות: על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מכסים ומתפיחים 15 דקות. 8מרדדים בעזרת מערוך כל כדור בצק לעיגול דק ומניחים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי. סוגרים היטב את הקצוות למרכז העיגול ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהפתח פונה למטה. מתפיחים את הלחמניות 30 דקות. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. 10מורחים את הלחמניות בתערובת חלמון ומים ומפזרים שומשום שחור ולבן. 11אופים 30-40 דקות עד שהלחמניות זהובות. 12מגישים עם טחינה ועגבניות טריות טחונות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |