אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פוקצ'ה עם ירקות קלויים

מכירים את המאפים האלה שיוצאים מהתנור ומפה לשם טעמתם, תלשתם, נשנשתם והופ נגמר? אז זה בדיוק המקרה של הפוקצ'ה הזאת. קלילה וריחנית, עם תוספת צבעונית של ירקות קלויים, שמן זית ומלח. כדאי שמראש תכינו שתיים

|mako אוכל| פורסם07:33
אנטיפסטי ירקות קלויים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.776reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים
  • 5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
  • 25 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 6 גרם (1 כפית) מלח דק

לירקות ולציפוי:

  • 1 קישוא גדול, פרוס לפרוסות דקות
  • 1 פלפל אדום, פרוס לפרוסות דקות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, שמרים, שמן ומלח, ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2משמנים את הקערה ואת הבצק, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3מעבירים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה אובלית ארוכה.

4מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

5מברישים את הפוקצ'ה במעט שמן זית ומניחים את הירקות בצורה חופשית מעל.

6מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות בטמפרטורה חמימה.

7מחממים תנור ל-200 מעלות.

8אופים במשך 12-20 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה והירקות מתרככים.

9מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים.

הערות:

• הפוקצ'ה במיטבה ביום ההכנה.

• אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים.

• אפשר להוסיף גם גבינה קשה או מלוחה מגוררת.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מגולגלות עם תמרים וקינמון

תגיות:פוקאצ'ה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il