אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

לחמניות מאורכות

אז לימודים אין, אבל סנדוויצ'ים רצים פה מסביב לשעון: התקופה הזו לימדה אותנו שכל שעה יפה לנשנוש. את הסנדוויצ'ים שלנו נאכל השבוע בלחמניות של רות אופק (בתנאי שלא נחסל אותן ככה, חמות מהתנור)

|mako אוכל| פורסם07:22
לחמניות מאורכות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
צילום: רות אופק, mako אוכל
Rating:4.7130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 קילו קמח שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • ביצה אחת
  • כוס חלב (ניתן להחליף בכוס מים)
  • כוס מים (יתכן שיהיה צורך בתוספת מים לפי הצורך)
  • חצי כוס שמן צמחי (סויה, קנולה, חמניות וכו')

לעיטור:

  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות איטית.

2כשהחומרים מתחילים להתגבש ואין סכנה שקמח יעוף לכל עבר, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא מאוד דביק. אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט (או משמנים את קערת המיקסר) מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בקיץ – כשעה-שעה וחצי, בחורף – שעתיים לפחות).

4מחלקים את הבצק ל-20 לחמניות (אם רוצים לשקול הן שוקלות כ-90 גרם כל אחת) ומכדררים כל חלק לכדור.

לחמניות מאורכותלחמניות מאורכות - לפני אפייה|צילום: רות אופק, mako אוכל

5משטחים כל כדור בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומגלגלים לצורת לחמנייה.

6מסדרים את הלחמניות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח במשך כחצי שעה כשהלחמניות מכוסות כדי שלא יתייבשו. מומלץ לסדר תבנית אחת ולהניח לה לתפוח ובזמן הזה לגלגל לחמניות לתבנית השנייה.

7בסיום התפיחה מורחים כל לחמנייה בביצה בלולה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום (לא חובה כמובן ואפשר כל טופינג שאוהבים).

לבלוג של רות אופק -שמח במטבח

לחמניות מאורכותלחמניות מאורכות|צילום: רות אופק, mako אוכל

8אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות שחומות.

תגיות:לחמניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il