
המצרכים :לבצק (לתבנית עגולה 24 ס"מ):
לבטטות:
לרויאל:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק הפריך: מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. 2מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 4מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את הבסיס במזלג ומקפיאים את הקלתית במשך חצי שעה. 5מחממים תנור ל-170 מעלות. 6אופים את הבצק אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד (עמיד בחום) או נייר אלומיניום על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או במשקלות מיוחדות לאפייה. אופים את הבצק בצורה זו 12-14 דקות. 7מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, אך הוא עדיין מאוד בהיר. מניחים לבצק להצטנן בטמפרטורת החדר. 8מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 9אופים 20-25 דקות או עד שהבטטות מתרככות. מצננים בטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות. 10מכינים רויאל: טורפים בקערה קטנה את השמנת לבישול, הביצים, המלח, הפלפל והקמח לתערובת אחידה. 11מרכיבים את הקיש: מסדרים את פרוסות הבטטה בצפיפות על הקלתית החצי-אפויה. מפזרים מעליהן את הגבינה המגוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל. מפזרים צנוברים בצורה חופשית. 12אופים את הקיש 35-45 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |