אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חיתוכיות קפה ותבלינים

בדיוק כשהבנו שעברנו את הגיל של בראוניז שוקולד פושטיות, הגיע המתכון שהיינו צריכים: רבע שעה עבודה כמו שאנחנו רגילים ואוהבים, אבל הטעמים - קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד מלא דברים טובים. חיתוכיות קטנות וחכמות

|mako אוכל| פורסם07:03
חיתוכיות קפה ותבלינים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.441reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שקדים או אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2בקערה גדולה טורפים יחד חמאה, סוכרים, ביצים, וניל, מלח, קפה, הל וג'ינג'ר לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.

4מוסיפים שקדים או אגוזים ומערבבים לפיזור שווה בתערובת.

5יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

6אופים 20-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה ויציבה למגע בשוליים, אך עדיין מעט רכה במרכז.

7מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

• לגרסה בריאה יותר: אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של נטלי לוין -עוגיו.נט

>>בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל עם ריבה ופירורים, יצא מעולה
>> אוהבים קינוחים? בואו נראה עד כמה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il