אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חיתוכיות אגוזים וקרמל

תמיד מתחשק לנו פאי אגוזים, כזה כמו שמכינים בתכניות אוכל, אבל איכשהו זה נראה לנו גדול עלינו. אז קבלו גרסה קלילה - בלי לרדד, להקציף או להתאמץ יותר מדי: חיתוכיות אגוזים בקרמל פשוט טעימות ובקלי קלות

|mako אוכל| פורסם07:44
חיתוכיות אגוזים וקרמל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.774reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:

  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2-3 כפות מים קרים

למלית אגוזים וקרמל:

  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
  • 40 גרם (2 כפות) סירופ מייפל
  • קורט מלח
  • 1 כף חלב

אופן ההכנה:

1בסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת פירורית.

3מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.

4מעבירים את גושי הבצק לתוך התבנית ומשטחים בעזרת האצבעות לבסיס בגובה אחיד.

5אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהבסיס מזהיב בצורה אחידה אך עדיין בהיר למדי.

6מכינים את מלית האגוזים: קוצצים את האגוזים גס ושמים בקערה.

7מוסיפים חמאה מומסת, סוכר, מייפל, מלח וחלב ומערבבים היטב.

8יוצקים את תערובת האגוזים על הבסיס האפוי ומחזירים ל-10-15 דקות אפייה עד שתערובת האגוזים מבעבעת.

9מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פה עוגת שיש קלאסית

>> בואו להחליט איזה טעם יהיה ל-m&ms בוטנים החדשות!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il