אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פוקצ'ה עם סלק צלוי, רוקט וגבינת רוקפור

פוקצ'ה טרייה מהתנור זה תענוג, ואחת שיוצאת משם עם סלקים מזוגגים זה כבר חלום. תוסיפו לה רוקפור ורוקט וקיבלתם מנה מהממת וטעימה שכל שולחן ישמח להתהדר בה וכל זוג ידיים ירצה לבצוע כשהיא עוד רותחת

|mako אוכל| פורסם07:30
פוקצ'ה עם סלק צלוי, רוקט וגבינת רוקפור (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:3.727reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג קמח פוקצ'ה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 ושלושת רבעי כוסות מים
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כף מלח

לסלק:

  • 4 סלקים קטנים, קלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח

להגשה:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • רוקפור
  • עלי רוקט

אופן ההכנה:

1הפוקצ'ה: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומים במשך 5 דקות במהירות איטית.

2מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.

3משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק ומגלגלים בפנים שיכוסה גם הוא בשמן. מתפיחים למשך שעה.

4לשים את הבצק שוב בידיים משומנות למשך דקה, מכסים ומתפיחים שעה נוספת.

5לסלקים: חותכים כל סלק לרבעים ומניחים בקערה. מוסיפים את שמן הזית, מתבלים בסוכר ומלח ומערבבים היטב. מעבירים את הסלק לתבנית וצולים 40 דקות בחום של 200 מעלות.

6מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-5 חלקים. מתפיחים 30 דקות.

7מחממים את התנור ל-220 מעלות.

8משטחים כל חתיכת בצק על משטח מקומח לצורת פוקצ'ה מוארכת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מסדרים על כל פוקצ'ה כמה חתיכות סלק צלוי, מזלפים שמן זית וזורים מלח גס.

9אופים 20 דקות עד שהבצק מקבל הזהבה יפה. מוצאים מהתנור ומסדרים על הפוקצ'ה חתיכות רוקפור ועלי רוקט, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

תגיות:פוקצ'ה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il