
המצרכים :לבצק סבלה:
לקרמו שוקולד:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים היטב במיקסר את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמון ומערבבים. 2מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק ולא יותר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 3מחממים תנור ל-170 מעלות. 4מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח עם מעט קמח, וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות. 5מסדרים את העוגיות על נייר אפייה או משטח סיליקון (סילפאט). לקבלת דוגמה כמו בתמונה מצטיידים בסילפאט רשת. 6אופים 8-10 דקות, עד לקבלת עוגיות זהובות. 7מכינים את הקרם: שמים את החלמונים בקערה. מביאים את החלב, השמנת והסוכר לרתיחה בסיר. שופכים מעט מאוד מהתערובת החמה לקערת החלמונים, תוך כדי ערבוב נמרץ (נזהרים שהחלמונים לא יתבשלו ותתקבל חביתה). מערבבים את יתרת תערובת החלב עם החלמונים. 8ממיסים את השוקולד מעל בן מארי או במיקרו, ומערבבים עם תערובת החלב. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, ועדיף לילה. 9זולפים מהקרם על מחצית מהעוגיות, ומכסים בחצי השני. לתוצאה יפה כמו בתמונה משתמשים בשקית זילוף עם צנטר חלק מס' 12. זה עוגיות זה? זה קינוח פאר!|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל* הצעה לשדרוג: מכינים גאנאש שוקולד על ידי ערבוב של 150 גרם שוקולד מריר עם 150 גרם שמנת מתוקה על סף רתיחה, ומזלפים על העוגייה העליונה לפני ההגשה. אפשר גם ליצור מגדל של שתי עוגיות סנדוויץ' וביניהן גאנאש, כמו בתמונה. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |