
המצרכים (14 מנות):לבצק:
לעיצוב:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל החומרים חוץ מהמיםבקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את המים - בהתחלה 2 כוסות בלבד ואז עוד, לאט לאט, לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש ולא דביק. מערבלים את הבצק בין הוספה להוספה. 2משמנים את החלק העליון של הבצק ומכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד. מניחים לבצק לנוח למשך כשעה. 3מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה (מהכמות הזו יצאו לי 14 כדורים של 110 גרם בערך), מסדרים את הכדורים בתבנית ויוצקים מעליהם ומסביבם את השמן כדי שלא יידבקו. מכסים. מניחים לכדורים לנוח לפחות שעה. ניתן להניח להם לנוח גם כמה שעות או לילה במקרר. 4לעיצוב הג'חנונים, מכינים מראש את החמאה המומסת ומפנים מקום על השיש/משטח העבודה. 5מרדדים כל כדור למלבן גדול וכמה שיותר דק (השמן עוזר לרידוד), אפשר עם הידיים ואפשר להיעזר במערוך. 6מורחים על הבצק שכבה דקה של חמאה מומסת ומתחילים לקפל: מקפלים שליש מהבצק פנימה ומעליו מקפלים את השליש השני ליצירת מלבן ארוך. לאחר מכן מגלגלים את הבצק בעדינות ותוך תנועת מתיחה קלה עד שמתקבל ג'חנון. מרדדים, מורחים ומקפלים|צילום: רות אופק, mako אוכל7מניחים את הג'חנון על המגש המשומן וממשיכים לגלגל את יתר כדורי הבצק. 8אם הכנתם את הג'חנונים מראש, מוודאים שכולם משומנים (שלא יתייבשו) מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. 9לפני האפייה מסדרים את הג'חנונים בסיר הג'חנון. מרפדים את תחתית הסיר בנייר אפיה שהרטבנו מעט. אם יש אפשרות מומלץ להניח עליו שכבה של פרוסות לחם ולהרטיב קצת – זה עוזר למנוע מהשכבה התחתונה להתייבש, אבל זה לא חובה. מכסים את פרוסות הלחם בנייר אפייה רטוב נוסף ומתחילים לסדר את הג'חנונים בסיר. בין השכבות מניחים נייר אפייה רטוב, כדי למנוע מהג'חנונים להידבק זה לזה, וגם על השכבה העליונה. אפשר לסדר על השכבה העליונה ביצים קשות שבישלנו מראש כדי שישחימו במהלך האפייה. 10מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות. אופים את הג'חנונים במשך כ-12 שעות. ניתן להוסיף מעט מים לסיר כשעתיים לפני ההגשה, כדי שיספגו עוד קצת לחות. עם רסק וביצה חומה. אושר|צילום: רות אופק, mako אוכללבלוג של רות אופק -שמח במטבח 11מגישים עם הביצים השחומות ועגבנייה מרוסקת. תגיות:ג'חנון ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |