אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מאפה שבלולי פיצה

מי אמר ששבלולי פיצה לא יכולים להיות חגיגיים? אם משקיעים ומכינים אותם מבצק שמרים, ואז מסדרים אותם יפה יפה בתבנית עגולה - מקבלים מאפה שלא נעים לומר, אבל קצת חבל לבזבז אותו על הילדים

|mako אוכל| פורסם07:23
מאפה שבלולי פיצה (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.971reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית עגולה 26 ס"מ):

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן
  • 10 גרם (כפית וחצי) מלח
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • 275 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) מים

למלית:

  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו טחון
  • חצי כפית סוכר
  • 2 כפות מים קרים
  • 300 גרם מוצרלה מגוררת

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1בצק: לשים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3מלית: בקערית קטנה מערבבים רסק עגבניות, שמן, מלח, פלפל, אורגנו, סוכר ומים לתערובת אחידה.

4מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ.

5מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות בשכבה אחידה ומפזרים חצי מכמות הגבינה.

6מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ.

7מסדרים את שושני הבצק בתבנית במרווחים קטנים.

8חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והגבינה.

9מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.

10מחממים תנור ל-170 מעלות.

11מברישים בעדינות בביצה טרופה, ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.

* המאפה במיטבו כשהוא חם וטרי.

* אפשר להוסיף למלית זיתים, פטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il