
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה 26 ס"מ):
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1בצק: לשים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 3מלית: בקערית קטנה מערבבים רסק עגבניות, שמן, מלח, פלפל, אורגנו, סוכר ומים לתערובת אחידה. 4מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. 5מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות בשכבה אחידה ומפזרים חצי מכמות הגבינה. 6מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ. 7מסדרים את שושני הבצק בתבנית במרווחים קטנים. 8חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והגבינה. 9מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהמאפה מכפיל את נפחו. 10מחממים תנור ל-170 מעלות. 11מברישים בעדינות בביצה טרופה, ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה. מגישים חם. * המאפה במיטבו כשהוא חם וטרי. * אפשר להוסיף למלית זיתים, פטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |