אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

בלונדיז תפוזים ושקדים

אם אתם מחפשים משהו מתוק וחדש שירענן את שעת הקפה שלכם, יש לנו תחושה שהבלונדיז האלה יעשו את העבודה. עם נגיעות הדרים חורפיות, שקדים, שוקולד לבן וזיגוג מתוק שיגרום לכם לחייך אל העולם גם ביום הכי אפור

|mako אוכל| פורסם07:05
בלונדיז תפוזים ושקדים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.860reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבלונדיז (תבנית 20*20):

  • 75 מ"ל (שליש כוס) שמן
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 מ"ל (רבע כוס ועוד כף) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז בינוני
  • קורט מלח
  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 100 גרם שקדים, קצוצים גס
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

לקישוט:

  • 2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר
  • 1-2 טיפות מים קרים
  • מעט קליפת תפוזים מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2טורפים יחד בקערה שמן, סוכר, ביצים, וניל, מיץ, קליפה מגוררת ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים את הקמח, השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים רק עד שאחיד.

4יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

5אופים כ-20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות.

6מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

8מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכר והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם של טחינה.

9מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים על הבלונדיז.

10מקשטים בקליפת תפוז מגוררת ומגישים.

• הבלונדיז נשמרות בכלי סגור במקרר כ-5-6 ימים.

• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

• אפשר להכין את הבלונדיז עם קלמנטינות במקום תפוזים.

>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות פקאן משגעות

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il