מה צריך?

עוגת שוקולד מוכנה בקוטר 20 ס״מ (הנה מתכון טוב)
כשתי כפות גאנאש מוכן

לציפוי:
2 חבילות בצק סוכר לבן (200 גרם)
1 חבילת בצק סוכר כחול (100 גרם)

לסוכריות הצבעוניות:
10 גרם בצק סוכר אדום
10 גרם בצק סוכר צהוב
10 גרם בצק סוכר ורוד

לקישוט נוסף:
אבקת זהב אכילה
נר

רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?

מה עושים?

1. מצפים את העוגה בקרם השוקולד ומעבירים לצלחת הגשה. 

2. לשים את שלוש חבילות בצק הסוכר ביחד, ען שהן מתרככות, מתאחדות והופכות לבצק רך ואחיד בצבע תכלת. 

3. משמנים מעט את הידיים ומשטח העבודה בשמן צמחי ומרדדים את בצק התכלת לעיגול בעובי של כ-3 מ״מ ובקוטר 25 ס״מ (לא צריך להיות מדויקים). מסמנים בעדינות עיגול על הבצק באמצעות תבנית אפייה ריקה בקוטר 20 ס"מ. חותכים את השוליים בצורה גלית בעזרת סכין חלקה.

4. מניחים את העיגול במרכז העוגה, מחליקים את הבצק ומדביקים אותו לעוגה. השוליים הגליים אמורים ״לנזול״ על דפנות העוגה.

5. מכינים את הקישוטים: לשים את הצבעים השונים (בנפרד) ומרככים אותם. יוצרים מכל צבע נקניק דק בעובי 2 מ"מ, אותו חותכים למקטעים באורך 5 מ"מ. 

6. מרטיבים מכחול דק במים ומסמנים בנגיעה על בצק הסוכר שעל העוגה את המקומות בהם נרצה להדביק סוכריות. מדביקים את הסוכריות שיצרנו במקומות הלחים.

7. מפזרים מעל הכל אבקת זהב אכילה ונוצצת וממקמים במרכז העוגה נר. 

* את כל השאריות שנותרו לנו אפשר לשמור בשקית סגורה.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מקושטות
>> איך מכינים סושי?