מרכיבים (לקישוט עוגת אינגליש קייק אחת):
אינגליש קייק גזר מצופה בציפוי שמנת לבן
בצק סוכר לבן (כ-800 גר') לעיטוף העוגה
בצק סוכר כתום (כ-50 גר') לגזרים
בצק סוכר ירוק (כ-20 גר') לעלי הגזר

כלי עבודה: 
מערוך
גלגלת פיצה חלקה
סכין חדה ללא שיניים
כוס מים עם מכחול קטן להדבקת רצועות הבצק הלבן
קיסם שיניים ליצירת הפסים על גבי הגזרים

אופן ההכנה:

1. לשים היטב את הבצק הלבן (ניתן להיעזר במעט מרגרינה לשימון משטח הרידוד והמערוך למניעת הידבקות הבצק). 

2. מרדדים את הבצק הלבן למשטח מלבני בעובי 3 מ"מ. ממקמים את עוגת הגזר במרכז המלבן לאורכו.

3. בעזרת הגלגלת או הסכין - חותכים באלכסון פסים רחבים (כ-3 ס"מ רוחב) מהשוליים של הבצק הלבן שמשני צידי העוגה.

4. ראשית עוטפים את קצוות העוגה, ואז מתחילים לקלוע רצועה מימין ורצועה משמאל לסירוגין בהצלבה עד שמסיימים. ניתן לחזק את ההדבקה האחרונה על ידי מכחול רטוב.

5. לשים את הבצק הכתום והירוק.

6. מחלקים את הבצק הכתום לפיסות כמספר הגזרים שנרצה להכין. מגלגלים לנחשים עם קצה עבה ושפיץ דק. בעזרת קיסם שיניים מסמנים פסים על גבי הגזרים, ומעקלים אותם מעט.

7. מרדדים את הבצק הירוק לעובי 2 מ"מ ובעזרת הסכין או גלגלת חותכים רצועות דקות - לעלים. בעזרת הקיסם מהדקים מעט עלים לראש כל גזר.

8. מרטיבים מספר נקודות על גבי העוגה העטופה בלבן בעזרת המכחול, וממקמים בנקודות אלה את הגזרים שהכנו. 

>> בפעם הקודמת הכנו קאפקייקס מקסימים עם פרחים
>> לכל המתכונים לשבועות
>> כל מה שהמסעדות מתכננות לכם לשבועות