מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטה קצרה עם רטטוי

פסטה פנה עם טונה, אריסה ולימונים כבושים

עדיין מנסים להתאושש מבישולי השבת? חושבים מה לאכול הערב, אבל שיהיה קל וקולע? ארגנו לכם מתכון לפסטה שמימית שכולל בעיקר מצרכים שיש לכם במזווה. שלא תגידו שלא דואגים לכם פה

|mako אוכל| פורסם10:45
פסטה פנה עם טונה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חבילת פסטה פנה
  • קופסת שימורי טונה בשמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כף-שתיים אריסה (לפי דרגת החריפות האהובה)
  • פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
  • כף-שתיים לימונים כבושים קצוצים
  • 20 זיתי קלמטה או טאסוס
  • צרור רוקט או 4 כפות פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: יוצקים את השמן משימורי הטונה לסיר, מוסיפים את השום ומבשלים רק עד שניחוח השום מורגש (מבלי שישחים).

2מוסיפים את האריסה והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ-10-7 דקות. מוסיפים את הטונה ומערבבים.

3מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

4מוסיפים את הפסטה לרוטב. מוסיפים את הלימונים הכבושים והזיתים ומערבבים. מניחים מעל צרור רוקט או עשבי תיבול ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פוזילי עוף ברוטב קיסר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il