אנחנו מכינים פסטה בכזאת נונשלנטיות ובדרך כלל די מרוצים מהתוצאה, אבל האמת היא שאם רוצים להגיע לתוצאות מעולות באמת, אז יש לנו עוד מה ללמוד מהמומחים. אתר איטלקי פירסם את עשרת הטעויות הנפוצות בהכנת פסטה, ואנחנו לא גאים להודות שמצאנו שם כמה וכמה שאנחנו עושים. אבל לא עוד! קראנו, שיננו, הפנמנו - ומעכשיו נכין פסטה כמו איטלקים. רוצים גם? בבקשה: 

לא משקיעים בפסטה איכותית
יש פסטה ויש פסטה, ואם יש הבדל במחירים – אז בטח יש לזה סיבה טובה. פסטה איכותית יכולה להפוך מנה בינונית למושלמת.

עוד חידושים מחכים לכם בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב

הולכים על איזה צורה שיש לכם במזווה
לא ולא. צורת הפסטה צריכה להתאים לרוטב שאתם מכינים. למשל – פסטות ארוכות כמו ספגטי מתאימות לרטבים קרמיים עם הרבה נוזלים, פסטה מסולסלת הולכת עם רוטב עגבניות קלאסי ופסטה קצרה מתאימה לרטבים המכילים חתיכות גסות יותר.

פסטה (צילום: stockcreations, Shutterstock)
התאימו את צורת הפסטה לרוטב. מה חשבתם, שסתם המציאו את כל הצורות האלה? | צילום: stockcreations, Shutterstock

שמים מעט מדי מים
הכמות הנכונה היא 100 גרם פסטה לכל ליטר מים, פחות מזה לא יעשה טוב לפסטה שלכם, אלא אם מראש הלכתם על מתכון של "פסטה בסיר אחד", שבו הפסטה מתבשלת ברוטב ומוסיפים לה רק מעט מים.

שוטפים את הפסטה תחת הברז
לא צריך לשטוף את הפסטה תחת מי ברז קרים, גם לא כדי לעצור בישול וגם לא אם אתם צריכים פסטה קרה לסלט פסטה. במקרה כזה פשוט מחכים שהפסטה תתקרר ומוסיפים מעט שמן כדי למנוע הידבקות.

פסטה (צילום: Morenovel, Shutterstock)
שימו מספיק מים, מספיק מלח ותדאגו לסיר גדול מספיק לכל אלה | צילום: Morenovel, Shutterstock

אתם מבשלים כמה זמן שכתוב על האריזה
הפסטה ממשיכה להתבשל ברוטב ואז אם על האריזה כתוב, למשל, 10 דקות – תעצרו דקה או שתיים קודם, והוסיפו את הפסטה לרוטב עם מעט ממי הבישול.

עוד באוכל טוב:

אתם מוסיפים מלח לפי הטעם
ממש לא. הכמות הנכונה היא 7 גרם מלח לכל 100 גרם פסטה. את המלח מוסיפים למים כשהם מתחילים לרתוח (לפני שמכניסים את הפסטה). אם תוסיפו את המלח קודם לכן, המים פשוט ירתחו לאט יותר.

אתם מכסים את הסיר
השתמשו במכסה רק עד שהמים רותחים. מרגע שהוספתם את הפסטה – לא מכסים יותר.

פסטה (צילום: JRP Studio, Shutterstock)
מוציאים אל דנטה ומעבירים למחבת עם טיפ טיפה ממי הבישול | צילום: JRP Studio, Shutterstock

מוסיפים שמן זית בזמן הבישול
גם אתם מאלה שמוסיפים שמן זית למים כדי שהפסטה לא תידבק? כי אין בזה שום טעם.

בוחרים סיר לא מתאים
הסיר נמוך מדי או קטן מדי ואתם נאלצים לקפל או לשבור את הפסטה כדי שהיא תיכנס? לא טוב. בחרו סיר בגודל המתאים לבישול.

פסטה (צילום: Olga Miltsova, Shutterstock)
לא לשטוף במים, לא להוסיף שמן: המסננת היא החברה שלכם | צילום: Olga Miltsova, Shutterstock

אתם משתמשים במסננת רגילה
ולכן נאלצים לשפוך את מי הבישול, וחבל. אם יש גאדג'ט מטבח אחד שכדאי לכם להשקיע בו אם אתם חובבי פסטה - הרי זה סיר פסטה עם מסננת מובנית. מרימים את המסננת בעזרת הידיות, מעבירים את הפסטה לרוטב ולא מאבדים ממי הבישול.