אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

מרק חרירה אלג'יראי

נכון, אם אין לכם במקפיא חומוס ועדשים שכבר השריתם תוכלו להתענג של המרק הזה רק מחר - אבל מרגע שאתם אוחזים בקטניות המושרות והמבושלות, זה כבר כמה דקות של עבודה. יום סוער בלי חרירה? לא אצלנו

|mako אוכל| פורסם15:30
מרק חרירה אלג'יראי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.739reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה ואחר כך בושלו שעה-שעה וחצי על אש נמוכה
  • כוס עדשים שחורות, שהושרו במים למשך לילה
  • מעט שמן קנולה, לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • צרור גדול של סלרי, קצוץ
  • צרור גדול של כוסברה, קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • ליטר וחצי ציר עוף (חלופה פחות רצויה: ליטר וחצי מים מהולים באבקת מרק עוף)
  • 1 כפית כמון (או לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 לימונים, סחוטים

אופן ההכנה:

1מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.

2מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה.

3מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם.

4רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, או ישירות לצלחת.

>> בשבוע שעבר זללנו פה רטטוי קסם, שלא מטגנים בו את הירקות

>> איך כובשים זיתים בבית? טוב ששאלתם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il