אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

תבשיל חיטה ומנגולד חמוץ-מתוק

כשחושבים על ארוחת חלומות, יש מצב שתבשיל של חיטה ועלי מנגולד הוא לא הדבר הראשון שעולה בראש. ואז מגיעה מיכל אפשטיין ומוכיחה שוואללה, מדובר במנה כיפית עשירה וטעימה, והכל בזכות שתי כרישות ותיבול חכם

|mako אוכל| פורסם06:30
תבשיל חיטה ומנגולד חמוץ-מתוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כרישות, פרוסות לעיגולים
  • חבילת מנגולד
  • חבילת חיטה מסדרת 10 דקות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות רכז רימונים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות ציר ירקות (אפשר גם מים)
  • יוגורט או שמנת חמוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב או מחבת עם מכסה, ומטגנים את הכרישה על להבה בינונית כ-5 דקות.

2מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. קוצצים את הגבעולים ומוסיפים לכרישה. מבשלים יחד תוך ערבוב כ-3 דקות נוספות.

3קוצצים גס את העלים של המנגולד ומוסיפים לסיר, מערבבים ומאדים כ-4 דקות.

4מוסיפים חיטה, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל ומערבבים ביחד. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות (אם ממהרים אפשר להסתפק ב-10 דקות בלבד, אבל אז כדאי להפחית בכמות הציר). מומלץ להגיש כל מנה עם כף יוגורט או שמנת חמוצה מעל.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן נזיד עדשים שחורות מפנק במיוחד

>> קר? דאגנו לכם. הנה שישה מתכונים למרקים ביתיים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il