
המצרכים :תבנית עגולה או רינג בקוטר 22-24 ס"מ:
למילוי:
אופן ההכנה:1מכינים את בצק הדבש: שמים סיר בינוני עם מים רותחים על להבה בינונית. 2בקערה חסינת אש טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש. שמים את הקערה על גבי הסיר (בן מארי) וטורפים, תוך כדי בישול, במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט. 3מוסיפים פנימה קמח, סודה לשתייה וקינמון טחון ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק רך ודביק (הוא מתייצב במהלך הקירור). 4עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעתיים, עד שהוא קר ויציב. 5מחממים תנור ל-165 מעלות. 6מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומניחים בעדינות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 7אופים כל שכבה במשך 4-5 דקות או עד שהיא מזהיבה ומתייצבת. מצננים לחלוטין. 8בעזרת רינג או צלחת בקוטר המתאים קורצים עיגולים שווים מכל השכבות. את שאריות הבצק שומרים בצד עד להרכבת העוגה. 9מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים יחד שמנת חמוצה, גבינת שמנת, סוכר, דבש ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 10הרכבת העוגה: על גבי צלחת שמים שכבה ראשונה של עוגה ומעליה כרבע מכמות המלית. מיישרים בעזרת פלטה. 11שמים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם וממשיכים עד שכל השכבות נגמרות. 12קוצצים את שאריות העוגה במעבד מזון ומהדקים לדופנות העוגה. 13מצננים במשך לילה במקרר (מינימום 5-6 שעות) במקרר, מכוסה היטב. 14לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר. ** הערת מערכת:העוגה יוצאת מאוד מתוקה. מניסיוננו, לא כדאי לקצץ בכמות הסוכר בבצק. מהקרם, לעומת זאת, אפשר להפחית מעט סוכר/דבש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |