אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת תפוזים קלאסית

תפוזים מתקתקים וריחניים הם הבסיס לעוגה הזאת, שכל כולה קלאסיקה ישראלית: בחושה שמכינים בפחות בשעה, ובינתיים כל הבית מוצף בריחות של פרדס רענן. עשו לעצמכם טובה ותכפילו כמויות מראש בשביל שתי תבניות

|mako אוכל| פורסם07:08
עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.9399reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית:

  • 3 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי (7.5 גרם) אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח דק
  • שני שליש כוס (160 מ״ל) מיץ תפוזים
  • 2 כפות גרידת תפוז

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור לחום 170 מעלות.

2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

עוגת תפוזיםוהנה היא שוב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3מוסיפים באיטיות את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף את התערובת כשתי דקות נוספות.

4בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

5מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים ואת תערובת הקמח.

>> לאתר של קרן אגם - נשואה למאפייה

6מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

8מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il