אוכל
אוכל
עוגה לשבת

קאפקייקס פיניאטה

מה יותר כיף מעוגונית שוקולדית קטנה עם קצפת קרמית שכל כולה שלכם? יש לנו תשובה: אחת כזאת שכשנותנים לה ביס מתגלה הפתעה – מפל עדשים!

|mako אוכל| פורסם07:10
קאפקייקס פיניאטה  (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7293reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לקאפקייקס:

  • 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח, רצוי קמח עוגות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 35 גרם (רבע כוס) קקאו, מנופה
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל (שני שליש כוס) שמן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 160 מ"ל (שני שליש כוס) מים רותחים

למילוי:

  • 180 גרם סוכריות עדשים

לעיטור:

  • 375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת להקצפה 38%
  • 30 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1מכינים את קאפקייקס הקקאו: מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.

2יוצרים במרכז התערובת גומה גדולה, יוצקים לתוכה שמן, ביצים ותמצית וניל וטורפים לבלילה סמיכה.

3מוסיפים לקערה מים רותחים בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.

>>> מחפשים מתכונים לראש השנה? כנסו לכאן

4מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר ואופים 16-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. מצננים.

5יוצרים גומה גדולה במרכז כל קאפקייק בעזרת כפית, ממלאים בסוכריות עדשים צבעוניות, מכסים במעט מפירורי העוגה שרוקנו ומהדקים בעדינות.

6לעיטור: מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית יפה של קרם על כל קאפקייק.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

7שומרים את הקאפקייקס בקופסה אטומה במקרר, ולפני ההגשה מפזרים מלמעלה סוכריות צבעוניות.

* ניתן להשתמש בשמנת צמחית כדי להפוך את המתכון לפרווה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il