אוכל
אוכל
עוגה לשבת

קוביות קרם לימון

הקוביות המרהיבות האלה מכילות את השילובים המושלמים – גם חמוץ ומתוק וגם מיזוג בין מרקם קרמי לתחתית פריכה. וחוץ מזה, תראו אותן – הן כל כך יפות שאנחנו כמעט מפחדים לנגוס בהן. אבל בכל זאת ננגוס

|mako אוכל| פורסם07:31
קוביות קרם לימון (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7150reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית:

  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 90 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 2-3 כפות חלב או מים קרים

למלית הלימון:

  • 397 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 4 חלמונים
  • קורט מלח

לעיטור:

  • 120 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • מעט גרידת לימון, לקישוט

אופן ההכנה:

1לתחתית: מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה לפי הצורך, מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ואז מקררים לשעה.

2מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומהדקים לתבנית ריבועית של 20 ס"מ כך שהבצק יכסה את התחתית וסנטימטר וחצי מגובה הדפנות. מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את תחתית הבצק 16-20 דקות להזהבה יפה ומצננים.

>> לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

4למלית הלימון: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, יוצקים על הבצק ואופים 24-30 דקות נוספות עד שהמלית יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מצננים היטב ומעבירים לקירור של כמה שעות להתייצבות.

קוביות קרם לימוןלחתוך לגודל הרצוי ולאחסן|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

6מיישרים את דופנות המאפה, חותכים לקוביות בגודל הרצוי, מעטרים כל קובייה בקצפת ומפזרים מעט גרידת לימון. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il