
עוגת שמרים טבעוניתאם אתם מצפים מעוגת שמרים טבעונית להיות יבשה ודלת טעם, כנראה לא ניסיתם אחת כזו בעשור האחרון. עוגת השמרים הזאת של עדיקוש היא עסיסית וטעימה, כאילו יש בה את כל החמאה שבעולם![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:
למלית הקקאו:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מעבירים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד המלח. לשים כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 3מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2. 4מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים באמצע וקולעים לצורת בורג. 5מעבירים את הבצק הקלוע לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, וחוזרים על הפעולות עם הבצק השני. 6מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. 7מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי. 8אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. 9בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה את המים והסוכר. 10מברישים את העוגות מיד בצאתן מהתנור בסירופ סוכר בנדיבות. 11מניחים לעוגות להצטנן ומחלצים מהתבנית. שלמה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. ** את המלית המוצעת אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד טבעוני. תגיות:עוגת שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |