
מקלות פילו עם קרם שקדיםאפשר לשמור את המתכון הזה לקראת ארוחת ראש השנה, אבל אפשר (ומומלץ) לא להתאפק ולהכין אותו כבר עכשיו - לא במקום ראש השנה, בנוסף. זה פשוט כל כך קל וכל כך מתגמל שחבל על כל דקה![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים (10 מנות):
למלית קרם שקדים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי. 2מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף. 3מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה. 4מזלפים לרוחב הדף, קרוב לקצה, שני פסים דקים של קרם שקדים (ראו בתמונה), מקפלים את הקצוות ומגלגלים כמו סיגר. ממשיכים כך עם כל הדפים.
5מסדרים את מקלות הפילו על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה. 6מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מוכן|צילום: עדי קלינגהופר אחד כזה ואנחנו מסודרים|צילום: עדי קלינגהופר אחרונה ודי|צילום: עדי קלינגהופרהערות:** אם אין שקית זילוף - מורחים בעדינות רבה כמות של שתי כפיות מלית. ** אם אין מיקסר - אפשר לערבב במטרפה (אבל החמאה חייבת להיות מאוד מאוד רכה). ** אל תתפתו להגדיל את כמות הקרם, כי אז הוא יזלוג החוצה באפייה. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |