אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת ג'לי תות נוסטלגית

העוגה שלפניכם, עם בסיס הטורט, הקצפת, התותים הטריים והג'לי, פעם הייתה חלק משגרת האפייה של המון בתים בישראל. אם גם אתכם היא מכה בעילפון רגעי, נוסטלגיה קשה וחשק עז, כנראה שאין לכם ברירה אלא להכין אותה

|mako אוכל| פורסם06:57
עוגת ג'לי תות נוסטלגית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.6131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לטורט (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לקצפת:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • ג'לי תות
  • תותים טריים, חתוכים

אופן ההכנה:

1מכינים טורט: מחממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.

2מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר כמה דקות, עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים שמן בזרם דק, תמצית וניל ואז את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים קלות רק עד איחוד.

3מעבירים את בלילת הטורט לתבנית, מיישרים מעט עם גב של כף ואופים כ-40 דקות או עד הזהבה. בזמן הזה אסור לפתוח את התנור.

4מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן. מעבירים מסביב לעוגה סכין או פאלטה קטנה כדי לשחרר אותה מעט מהדפנות.

5מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. משטחים את הקצפת על הטורט בשכבה אחידה וחלקה. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 5 שעות או לשעתיים במקפיא.

6מסדרים את התותים על הקצפת.

7מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה. מוזגים בזהירות מעל התותים ומעבירים להתייצבות מלאה בקירור למשך 4 שעות לפחות.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגת ג'לי תות עם קצפתבבסיס כל היופי הזה יש עוגת טורט|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** העוגה נשמרת במקרר בקופסה אטומה במשך כ-4 ימים.

תגיות:טורט
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il