אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת לימון שקדים בחושה ועסיסית

איזה שילוב זה שקדים ולימון, יא אללה. מי שהספיק לשכוח את זה במהלך הקיץ האינסופי שעבר עלינו - מוזמן להיזכר עם המתכון הזה של עדיקוש: עוגה עסיסית וטעימה, עם ציפוי פציח וסירופ מתוק-חמצמץ

|mako| פורסם06:34
עוגת לימון שקדים בחושה ועסיסית (צילום: עדי קלינגהופר)
צילום: עדי קלינגהופר
Rating:4.840reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייש או תבנית עגולה קוטר 22:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח

לקישוט:

  • 50 גרם שקדים פרוסים

לסירופ לימון:

  • רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • שליש כוס סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.

2מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד איחוד.

3מוסיפים מיץ לימון, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד איחוד ולא יותר.

4מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומפזרים שקדים פרוסים.

5אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.

6מכינים את הסירופ: מביאים את מיץ הלימון והסוכר לרתיחה בקלחת, ומורידים מהאש.

7מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים לצינון.

** העוגה תישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

עוגת לימון שקדים של עדיקושעוגת לימון שקדים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il