
עוגת לימון שקדים בחושה ועסיסיתאיזה שילוב זה שקדים ולימון, יא אללה. מי שהספיק לשכוח את זה במהלך הקיץ האינסופי שעבר עלינו - מוזמן להיזכר עם המתכון הזה של עדיקוש: עוגה עסיסית וטעימה, עם ציפוי פציח וסירופ מתוק-חמצמץ![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייש או תבנית עגולה קוטר 22:
לקישוט:
לסירופ לימון:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי. 2מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד איחוד. 3מוסיפים מיץ לימון, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד איחוד ולא יותר. 4מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומפזרים שקדים פרוסים. 5אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. 6מכינים את הסירופ: מביאים את מיץ הלימון והסוכר לרתיחה בקלחת, ומורידים מהאש. 7מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים לצינון. ** העוגה תישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. עוגת לימון שקדים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופרבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |