אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

טירמיסו לימון

הבעיה הגדולה עם הטירמיסו הלימוני הזה, חוץ מזה שהוא מבייש קינוחים אחרים, היא שצריך להכין אותו לילה מראש - ואז לשאת את נוכחותו במקרר ולהתאפק לא להטביע בו כף בכל פעם שעוברים באזור. זה לא קל, אבל זה שווה

|mako| פורסם06:03
טירמיסו לימון (צילום: עדי קלינגהופר)
צילום: עדי קלינגהופר
Rating:4.751reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית פיירקס 25*35 ס"מ גבוהה:

  • חבילה בישקוטים
  • כוס חלב (לטבילה של הבישקוטים)

לקרם לימון (למון קארד):

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט
  • כף (10 גרם) קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לקרם מסקרפונה:

  • 2 חבילות (500 גרם) גבינת מסקרפונה
  • קופסה גדולה (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות (36 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים קרם לימון (למון קארד): מחממים בסיר קטן סוכר, מיץ לימון, קורנפלור וחלמונים תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך (זה לוקח כמה דקות). לא מפסיקים לערבב.

2מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד לקבלת קרם חלק. מניחים בצד עד ההרכבה.

3קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר עם וו בלון גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.

4מרכיבים את הטירמיסו: טובלים בישקוטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית, עד לכיסוי מלא. מורחים על הבישקוטים חצי מכמות קרם המסקרפונה ומיישרים בפאלטה או כף.

5מסדרים קומה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב, ועליהם מורחים את יתרת קרם המסקרפונה. מעבירים למקרר לשעה.

6משטחים את קרם הלימון על המסקרפונה. מעבירים למקרר לכמה שעות, ועדיף לילה.

טירמיסו לימון של עדיקושטירמיסו לימון של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il