
עוגת קראנץ שמרים פרווהיום חג בשבילנו היום: אנחנו חונכים מדור של עדי קלינגהופר - אתם אולי מכירים אותה כעדיקוש - קונדיטורית ואושיית אינסטגרם שרק מלהציץ בדברים שלה הירכיים מכפילות את גודלן. ואתם יודעים מה? זה הכי שווה את זה!![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
אחד המתכונים הכי מבוקשים אצלי זה עוגת שמרים פרווה. המילה פרווה הרבה פעמים מרתיעה אנשים, אבל האמת היא שכשעושים את זה נכון לא מרגישים בהבדל. כל מה שצריך זה בצק שמרים עשיר ורך, מלית טעימה - ויש לנו עוגת שמרים פרווה מושלמת רכה ועסיסית. המצרכים :לבצק (2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):
למילוי שוקולד:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. 2תוך כדי לישה במהירות נמוכה מוסיפים שמן, ביצה, חלמון ומים, ולבסוף את המלח והווניל. 3לשים במהירות בינונית כ-15 דקות, עד קבלת בצק אחיד ודביק. 4משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר). 5בזמן שהבצק תופח מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את הנטורינה/שמן קוקוס והשוקולד בפולסים של 30 שניות. מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים עד איחוד. לבלוג של עדי -עדיקוש קלטו את העסיסיות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6עיצוב העוגה: מוציאים את הבצק למשטח מקומח וחוצים לשניים. 7מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק (חשוב שהמשטח יהיה כל הזמן מקומח). 8מורחים מחצית מכמות המלית על המלבן ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק. 9מניחים את הרולדות על מגש ומעבירים למקפיא ל-10 דקות – לא חובה, אבל הקור יאפשר ליצור חיתוך יפה יותר. 10חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים לצורת בורג. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת, וחוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה. 11מניחים את העוגות להתפחה עד הכפלת הנפח, בערך כשעה. 12מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו). 13מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות. 14מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה מים וסוכר, ומורידים מהאש. מניחים לצינון עד שהעוגות יוצאות מהתנור. 15מברישים את העוגות המוכנות בנדיבות בסירופ סוכר. 16מצננים ומגישים. כבר מהממת. לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל ואחריה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלהערות: ** אל תפחדו מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו עוגת שמרים עסיסית ולא יבשה. אם צריך, קמחו יותר את משטח העבודה. ** ניתן לשמור את מלית השוקולד במקרר כמה ימים. כדי להחזיר אותה למרקם נוח למריחה מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל. ** במקום להכין מלית, אפשר להשתמש בממרח שוקולד פרווה מוכן. ** אני ממליצה להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח לילה במקרר. כך הבצק יהיה נוח יותר לעבודה. ** העוגה נשמרת כ-3 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |