אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת קראנץ שמרים פרווה

יום חג בשבילנו היום: אנחנו חונכים מדור של עדי קלינגהופר - אתם אולי מכירים אותה כעדיקוש - קונדיטורית ואושיית אינסטגרם שרק מלהציץ בדברים שלה הירכיים מכפילות את גודלן. ואתם יודעים מה? זה הכי שווה את זה!

|mako אוכל| פורסם10:41
עוגת קראנץ שמרים פרווה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.7284reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אחד המתכונים הכי מבוקשים אצלי זה עוגת שמרים פרווה. המילה פרווה הרבה פעמים מרתיעה אנשים, אבל האמת היא שכשעושים את זה נכון לא מרגישים בהבדל. כל מה שצריך זה בצק שמרים עשיר ורך, מלית טעימה - ויש לנו עוגת שמרים פרווה מושלמת רכה ועסיסית.

המצרכים :

לבצק (2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):

  • 500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
  • 25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)
  • שליש כוס סוכר (66 גרם)
  • שליש כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כוס מים פושרים (250 מ"ל)
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ביצה להברשה

למילוי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 180 גרם נטורינה או שמן קוקוס
  • 170 גרם סוכר
  • 50 גרם קקאו
  • 1 כף גדושה ממרח שוקולד פרווה

לסירופ סוכר:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2תוך כדי לישה במהירות נמוכה מוסיפים שמן, ביצה, חלמון ומים, ולבסוף את המלח והווניל.

3לשים במהירות בינונית כ-15 דקות, עד קבלת בצק אחיד ודביק.

4משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר).

5בזמן שהבצק תופח מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את הנטורינה/שמן קוקוס והשוקולד בפולסים של 30 שניות. מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים עד איחוד.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגת קראנץ שמרים פרווה - פרוסהקלטו את העסיסיות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6עיצוב העוגה: מוציאים את הבצק למשטח מקומח וחוצים לשניים.

7מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק (חשוב שהמשטח יהיה כל הזמן מקומח).

8מורחים מחצית מכמות המלית על המלבן ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק.

9מניחים את הרולדות על מגש ומעבירים למקפיא ל-10 דקות – לא חובה, אבל הקור יאפשר ליצור חיתוך יפה יותר.

10חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים לצורת בורג. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת, וחוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה.

11מניחים את העוגות להתפחה עד הכפלת הנפח, בערך כשעה.

12מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו).

13מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות.

14מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה מים וסוכר, ומורידים מהאש. מניחים לצינון עד שהעוגות יוצאות מהתנור.

15מברישים את העוגות המוכנות בנדיבות בסירופ סוכר.

16מצננים ומגישים.

עוגת קראנץ שמרים פרווה - לפני האפייהכבר מהממת. לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלעוגת קראנץ שמרים פרווה - אחרי האפייהואחריה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

הערות:

** אל תפחדו מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו עוגת שמרים עסיסית ולא יבשה. אם צריך, קמחו יותר את משטח העבודה.

** ניתן לשמור את מלית השוקולד במקרר כמה ימים. כדי להחזיר אותה למרקם נוח למריחה מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל.

** במקום להכין מלית, אפשר להשתמש בממרח שוקולד פרווה מוכן.

** אני ממליצה להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח לילה במקרר. כך הבצק יהיה נוח יותר לעבודה.

** העוגה נשמרת כ-3 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il