
עוגת תפוז הפוכהבפעם הראשונה שהכנו אותה עשינו את זה בשביל להשוויץ - שכבת התפוזים הזאת, שמסדרים בתחתית התבנית ובסוף היא מסיימת למעלה, היא פשוט כל כך יפה! בפעמים הבאות כבר הכנו אותה כי היא טעימה טילים. אה, והיא פרווה![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים :לתפוזים (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לבלילה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי. 2מכינים את שכבת התפוזים: פורסים 2 מהתפוזים לפרוסות דקות. את 3 התפוזים שנשארו חוצים, ואז פורסים לפרוסות דקות. 3מחממים על אש קטנה בקלחת רחבה את המים והסוכר. כשהתערובת מתחילה לבעבע מוסיפים את פרוסות התפוזים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוציאים את פרוסות התפוזים לצלחת בעזרת מזלג או מלקחיים. את מי הסוכר שומרים להמשך. 4מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה סוכר וקליפת תפוז מגוררת. מוסיפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה וקורט מלח. טורפים לקבלת בלילה חלקה ואחידה. 5מרכיבים את העוגה: מרפדים את התבנית בנייר אפייה, בתחתית ובדפנות. מסדרים את פרוסות התפוז המבושלות עד שהתחתית כולה מכוסה (אם נשארו לכם תפוזים אפשר לקשט איתם את העוגה אחר כך). מתחילים בשורה של עיגולים שלמים וממשיכים בחצאי עיגולים, כמו רעפים. עוגת תפוז הפוכה. סידור התפוזים|צילום: עדי קלינגהופר6מוזגים את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוז ואופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 7מוציאים את העוגה מהתנור וממתינים 5 דקות. הופכים בזהירות על צלחת, מרימים את התבנית ומקלפים את נייר האפייה. 8מברישים את העוגה במי סוכר שנותרו לנו מבישול התפוזים, מצננים מעט ומגישים בגאווה גדולה. עוגת תפוז הפוכה של עדיקוש, במלוא הדרה|צילום: עדי קלינגהופר והיא גם טעימה ממש!|צילום: עדי קלינגהופרבתיאבון! תגיות:תפוזים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |