
מריטוצו - סופגניות איטלקיות אפויותאיך הפכה הלחמנייה האיטלקית המתוקה מריטוצו לכוכבת החג בחנוכה שלנו? זה פשוט – היא עשויה בצק, היא עגולה, היא מפוצצת במילוי והיא טעימה פיגוזים, בשבילנו זה כל מה שצריך בשביל לאמץ אותה בחום![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (15 יחידות):
להברשה:
לקרם:
להגשה:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הביצים, החלב, החמאה והווניל. אחרון מוסיפים את המלח. 2ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק אך נוזלי ודביק (לא להיבהל, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות). 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת או ללילה (הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר). 4מוציאים מהבצק התפוח את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מקמחים או משמנים את הידיים, מחלקים לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת ומגלגלים כל חתיכה לכדור. מריטוצו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5מסדרים את כדורי הבצק בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה כך שהתפר פונה למטה. מכסים באופן רופף מאוד ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח - בערך שעה. 6מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון, ומברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת. 7אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, ומיד מברישים שוב בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות. 8בזמן שהסופגניות מתקררות מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (חשוב!). מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושומרים במקרר. 9ההרכבה: אחרי שהסופגניות מתקררות מעט חותכים אותן באמצע (לא עד הסוף, שלא יתפרקו לשני חלקים). 10מחזיקים את הסופגנייה ביד כאשר הפתח שחרצנו מקדימה, ובעדינות מזלפים את הקצפת לכל האורך עד למילוי שלם. מיישרים בעזרת גב של סכין או פלטה קטנה. חוזרים על הפעולות עם כל הסופגניות. 11מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** המריטוצו במיטבן ביום ההכנה. ניתן לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר עד יום למחרת ובכל מקרה לא יותר. המתכון עלה לראשונה לאתר בדצמבר 2022 תגיות:עוגת שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |