
לחמניות שום ופסטורוצים שיעריצו אתכם - בני הבית, האורחים של שבועות או בכלל? לחמניות השום האלה הן הדרך הוודאית להשגת המטרה! הבעיה היחידה היא שעוגות הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עלולות להחוויר לידן, וכזה משבר אנחנו לא רוצים בבית![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (12 לחמניות רגילות או 16 קטנות):
למילוי:
לזיגוג:
אופן ההכנה:מתכונים לעוגותגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) 1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומפעילים אותו במהירות נמוכה. 2מוסיפים מים ושמן זית, מגבירים מהירות לבינונית ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק חלק, גמיש ואחיד. לקראת הסוף מוסיפים מלח. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה של כשעה (או עד הכפלת נפח) בטמפרטורת החדר (לחלופין אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר). 4מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12 חתיכות שוות. לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל את כל מילות האהבה נקשור בסרט|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5מרדדים כל חתיכת בצק למלבן ומברישים במעט ממרח פסטו (לא להגזים עם הכמות כי זה יפריע להמשך). מפזרים פרמזן. 6מגלגלים כל מלבן לנקניק קצר (מתחילים מהצלע הקצרה יותר). ממשיכים עם הידיים להאריך את הנקניק (ראו בסרטון) ויוצרים לחמניית קשר. אם צריך מקמחים את המשטח. 7מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-40 דקות. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. 9מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות או עד שהן זהובות. 10בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הזיגוג: מערבבים את מרכיבי הזיגוג בקערה. 11מוציאים את הלחמניות מהתנור ומזגגים מיד עם תערובת החמאה. מניחים בצד ל-5 דקות, שהלחמניות יתרככו מעט. מגררים עוד פרמזן ומגישים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** הלחמניות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר יומיים, ובהקפאה כשבוע. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |