האינטואיציה אומרת שהכנה של סלט מתחילה בקיצוץ הירקות, ממשיכה בהעברתם לקערה ומסתיימת במזיגת רוטב וערבוב. אז ב-The Kitchn למדנו שדווקא הסדר ההפוך יכול להיות נוח ומשתלם יותר, לפחות במקרים של אירוח או של רצון להכין את האוכל מראש מכל סיבה אחרת.

הטיפ שלנו היום הוא - שימו לב - להתחיל עם הרוטב! ולמה ככה? כשהרוטב למטה ועליו כל הירקות - הסלט למעשה מוכן להגשה. ברגע האמת צריך רק לערבב - וזהו. ולמה לא להכין אותו קומפלט מראש, עם רוטב וערבוב והכל? כי אז, כפי שאתם בוודאי יודעים, הוא יאבד טריות, הירקות יפרישו נוזלים והתוצאה תהיה יותר קרובה לסמרטוט מהצומח מאשר לסלט טעים ורענן.

סלט יווני (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
בניגוד לשכל הישר - רוטב תחילה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

אגב, אותה שיטה עובדת מעולה גם במקרים של סלט בצנצנת. רוצים לקחת סלט לעבודה ולחסוך לעצמכם את ההתעסקות לקראת שעת הצהריים? קחו צנצנת, מזגו אליה את הרוטב שאתם רוצים (מבחינתנו גם שמן זית ומלח בלבד זה מצוין), ערמו ירקות חתוכים (עדיף את הקשים והיציבים יותר למטה) וסעו לשלום. בצהריים רק תצטרכו לתת ניעור טוב לצנצנת, וסלמאת.