ערבוב עם מיקסר חשמלי ידני

אם אתם עובדים עם מיקסר חשמלי ידני, אתם מכירים את הבעיה הזו: אתם רוצים לערבב או להקציף שמנת או רוטב, שמים הכל בקערה, מתקרבים עם המיקסר, מפעילים אותו, והכל משפריץ לכל הכיוונים ומלכלך אתכם ואת השיש.

מה עושים? לוקחים צלחת פלסטיק חד פעמית, מחוררים בה חור באמצע, או שניים אם למיקסר שלכם יש שתי זרועות, משחילים אותה על הזרועות של המיקסר, ויש לכם מכסה מאולתר ומונע השפרצות.

ניקוי מהיר של מחבתות וסירים

לא פעם, אחרי בישול או טיגון, קורה שנשארות לנו שאריות שרופות בתחתית הסיר, שגם שפשופים והשריה במים במשך שעות לא מצליחים להסיר.

מה עושים? ממלאים את הסיר במים, מפעילים את הגז ומוסיפים כפית או שתיים של סודה לשתייה. נותנים לתערובת לרתוח כמה דקות, והסודה לשתייה כבר ממיסה בעצמה את השאריות הקשות. כל מה שנשאר זה לשטוף היטב את הסיר מכל הלכלוך שירד ממנו, וזהו. 

שמירת בננות טריות לאורך זמן

לבננות יש מנהג מעצבן במיוחד, כמעט כמו של אבוקדו: לוקח להן המון זמן להבשיל, אבל אחרי שהן מבשילות, מהר מאוד הן גם נרקבות.

מה עושים? כשהבננות בשלות מפרידים אותן אחת מהשנייה, ועוטפים את ה"שפיץ" של כל אחד מהן בניילון נצמד. כשהחלק העליון הזה לא חשוף לחמצן, הבננות נרקבות הרבה יותר לאט, ואפשר לשמור אותן לעוד כמה ימים.

קיצוץ בצל בלי דמעות

יש המון שיטות סבתא לחתוך בצל בלי לבכות, חלקן עובדות וחלקן לא ממש, אבל הנה השיטה שתמיד תעבוד לכם.

מה עושים? חותכים את הבצל לשניים, ושמים את שני החצאים במקפיא ל-15 דקות. ההקפאה מעכבת את השחרור של החומר בבצל שגורם לדמעות, ואפשר לחתוך אותו לאחר מכן בלי דאגה. רק אל תשכחו אותו יותר מדי זמן במקפיא, כי הוא יקפא ויתקשה מדי.

טיגון מהיר יותר של בצל

הרבה מאוד מתכונים מתחילים בשלב המתיש והארוך של טיגון בצל עד שהוא מזהיב, מה שיכול לקחת לא מעט זמן. אז אין פתרון קסם שיהפוך את הטיגון הזה למהיר בטירוף, אבל הנה דרך לקצר אותו.

מה עושים? מיד עם הכנסת הבצל למחבת מוסיפים גם קצת מלח, ומערבבים. המלח לא רק נספג היטב בבצל והופך אותו לטעים יותר, הוא גם פוצע את הבצל, משחרר ממנו את הנוזלים יותר מהר, ומקצר את הזמן שייקח לו להתרכך ולהיות מוכן. 

די לגלישה של הרוטב מהסיר

אם קרה לכם שחיממתם חלב, קרם וניל או רוטב, ובשנייה אחת של הסחת דעת הוא הגיע לרתיחה, גלש מהסיר ולכלך את הכיריים, לא תאמינו כמה קל להימנע מהגלישות האלה.

מה עושים? מניחים כף עץ על הסיר, כשהוא פתוח כמובן, ואם הנוזל בסיר יחליט לעלות על גדותיו פתאום, הכף תעצור אותו. איך זה עובד? תחשבו על הפעם שבה מזגתם יותר מדי קולה לכוס, הגזים כמעט גלשו ממנה, אבל אם הספקתם לשים אצבע בזמן, היא מיד פוגגה את כל הקצף הזה שנוצר ומנעה ממנו לנזול החוצה.

סחיטה של לימון לסיר בלי להתעסק עם הגרעינים

צריכים לסחוט לימון לתוך התבשיל או הסיר לקראת סיום הבישול, אבל שונאים לסחוט לתוך היד כדי למנוע מהגרעינים ליפול לסיר?

מה עושים? פשוט הניחו מעליו את המסננת שלכם, סחטו את הלימון מעל הסיר ישירות לתוכה, והיא תאסוף את כל הגרעינים. אפשרות נוספת היא לחורר את הקצה של הלימון כפי שתראו בסרטון הבא ולגרום ללימון להיראות כמו ברז לכל דבר. 

אף פעם אין לכם מקום במקפיא? ככה תחסכו מקום

בדרך כלל אנחנו מקפיאים המון דברים כמו בשר טחון או רוטב בולונז בקופסאות הרבה יותר גדולות ממה שצריך, והן תופסות המון מקום במקפיא.

מה עושים? במקום להקפיא בקופסאות, נסו להעביר את מה שאפשר לשקיות פלסטיק עם נעילה חוזרת, כאלה שהן רב שימושיות, ואז שטחו אותן לפני ההכנסה למקפיא. תוך כמה שבועות תהיה לכם סוג של "ספרייה" של שקיות דקות אחת על השנייה, והמון מקום פנוי.

בהצלחה!