את הטיפים הכי טובים שקיבלנו בחיים קיבלנו לגמרי במקרה, וזה גם הסיפור של הטיפ הזה: סדנת אפייה עם אריק קייזר, כן, ההוא מרשת מייזון קייזר שרק לאחרונה הגיעה לישראל, כבשה את הקהל בסערה ויצרה תורי ענק בנמל. אין ספק שיש הרבה מה ללמוד ממנו בכל הקשור לאפייה, אבל הכתב הזה של SeriousEats התרשם במיוחד דווקא ממה שקרה בסוף המפגש. 

אריק קייזר ניקה את הידיים. ומה מיוחד בזה, אתם שואלים? אז ככה: אנחנו לפחות (וגם אותו כתב חובב מאפים, וגם כל מי שאנחנו מכירים), ניקינו עד היום את הידיים מלאות הבצק שלנו פשוט מתחת לברז, במים. נכון, זה דביק ומלכלך את הכיור - אבל לא חשבנו על שום דרך אחרת. מגבות נייר הן גם שיטה מקובלת, וגם היא - לא בדיוק שיא היעילות (שלא לדבר על הבזבוז והפסולת שהיא מייצרת). אז איך אריק קייזר מנקה את הידיים? פשוט מאוד - בקמח. 

לוקחים בידיים הדביקות והמלוכלכות קמח, ומשפשפים אותן זו בזו. הקמח יהפוך, כצפוי, את הבצק הדביק והרטוב לפירורי בצק יבשבש שינשרו מהידיים בקלות. ואז שטיפה מהירה במים, שאריות הבצק לפח (במקום בצק נוזלי בכיור, תודה לאל), וזהו. 

אז נכון, אופים מקצועיים מכירים את השיטה הזו, אבל חובבים שכמונו לא הכירו, אז הנה, עכשיו הסוד הקטן הזה הפך לנחלת הכלל. אם יש למקצוענים שבקהל עוד טיפים משני חיים שכאלה (למשל - ניקוי קסם של המטבח בסוף העבודה, סתם רעיון) - הם מוזמנים לשתף.