אם יש משהו שקלסי ברנרד קלארק, זוכת העונה 16 של "טופ שף" אמריקה, מבינה בו, זה אוכל ביתי קל, מהיר, משביע וטוב, ובין היתר עוף צלוי. לכן כשהיא התחילה לדבר על הטעויות שרוב האנשים עושים כשהם צולים עוף - זקפנו אוזניים וידענו שזה הולך להשתלם לנו.

רוב הבשלנים הביתיים צולים עוף בחום של 180 מעלות וזה לוקח להם בערך שעתיים, אומרת השפית. "העצה שלי היא לא לפחד ללכת על חום גבוה יותר - אפילו של 215 מעלות". אם גם העוף שלכם יוצא הרבה פעמים יבש מדי, זאת בעיה שהחום הגבוה יכול לפתור: בחום של 215 מעלות צלסיוס העור מקבל צלייה חזקה וטובה וכל המיצים של העוף נשמרים בפנים, והתוצאה היא עוף שהוא גם פריך להפליא מבחוץ וגם עסיסי להפליא מבפנים. ההכנה הקצרה - שעה אחת! - היא רק בונוס.

רוצים מתכון מדויק? ככה השפית קלארק מכינה עוף בגריל:

המרכיבים:
עוף שלם (רצוי ללא אנטיביוטיקה)
רבע כוס שמן זית
מלח
לימון
2 ענפי רוזמרין
2 כפות פרחי לבנדר יבשים (לא חובה)
כמה שיני שום, מעוכות בסכין

אופן ההכנה:

1. מעסים את העוף בשמן זית ומלח. 

2. סוחטים את הלימון על העוף ומכניסים את שני החצאים הסחוטים לתוכו, יחד עם הרוזמרין, הלבנדר והשום. 

3. קושרים את העוף בחוט לצלייה ומכניסים לתנור שחומם ל-200-215 מעלות. צולים שעה בחלקו העליון של התנור.

4. מכבים את התנור ומשאירים את העוף בפנים 20 דקות. מוציאים ומשאירים בטמפרטורת החדר עוד 20 דקות, לפני האכילה.

 * קלארק ממליצה להתחיל את ההכנה בהשהיה של העוף במקרר לילה שלם על רשת ללא כיסוי - מה שייבש אותו ויגרום לו להיות אפילו יותר פריך אחרי הצלייה. אנחנו פוחדים מדי מהחיידקים שנושא עימו כל עוף נא, ולכן מוותרים על השלב הזה.