יש טיפים של פעם בחיים, כאלה שבאמת משנים את האופן שבו אנחנו מבשלים. כאלה היו בשבילנו הרעיון של שימוש בקוואקר כתחליף לפירורי לחם בקציצות וגם פיזור אבקת סודה לשתייה על בשר טחון כשמכינים בולונז. מאז שנחשפנו לשני הטיפים האלה אנחנו מיישמים אותם 100 אחוז מהפעמים, ותמיד בהצלחה. 

אז עכשיו אנחנו רוצים לחשוף בפניכם את המועמד החדש שלנו לטיפ לכל החיים, וזה קשור לבצל מטוגן.

ההבדל בין בצל מטוגן לבצל חי הוא כל כך גדול, שקשה להאמין שמדובר באותו דבר עצמו - בהבדל של טיגון בשמן בלבד. לפני - ירק חרפרף שטעים רק כחלק ממנה אחרת, אחרי - רצועות קרמליות פריכות ומתקתקות, שהופכות כל מנה לטובה יותר וטעימות גם סתם ככה. הבאסה היחידה היא שבשביל בצל מטוגן היטב צריך להשקיע פרק זמן של חצי שעה לפחות, שבמהלכו לא מתרחקים מהמחבת ומקפידים לערבב ולשמור על הבצל מפני חריכה. פתרתם את זה - וקיצרתם משמעותית את הדרך בערך לכל מנה שאתם רוצים לבשל (ובראש ובראשונה מג'דרה).

@testkitchen Here's how to fry onions in your microwave. #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #fried #onion #friedonion #kitchenhacks #kitchentip ♬ original sound - America’s Test Kitchen

אז איך מכינים בצל מטוגן במיקרו?

כל מה שצריך בשביל טיגון מזורז של בצל במיקרו זה קערת זכוכית (מהסוג שמתאים לשימוש במיקרוגל), בצל פרוס דק וחצי כוס שמן צמחי (אפשר קנולה, אפשר אחר). מניחים את הבצל בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים. מחממים בעוצמה גבוהה 5 דקות, ומוציאים. בשלב הזה הבצל ממש לא יהיה מטוגן, הוא רק יהיה רך ושקוף וזה בסדר, זה בדיוק מה שאנחנו מצפים ממנו להיות בשלב הזה.

מג'דרה מנצחת עם פתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
אין מג'דרה טובה בלי בצל שטוגן כהלכה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מה שנשאר לעשות זה לערבב את הבצל בשמן בזהירות ולהחזיר למיקרו לשתי דקות נוספות, אחריהן כבר נראה שהבצל מתחיל להזהיב. מכאן כדאי להיות זהירים, כי גם בצל מטוגן במיקרו יכול להישרף: מפעילים את המיקרו בכל פעם ל-30 שניות, ומסתכלים מה מצב הבצל שבפנים. כשהוא מקבל צבע חום עמוק ויפה מוציאים אותו מהקערה ומפזרים על נייר מגבת. משאירים להתקרר, ומקבלים רצועות בצל פריכות ויפהפיות. וכאן חשוב להבהיר, לאור תבהלה שהתעוררה בציבור: השמן נשאר בקערה (מוזמנים להשתמש בו למשהו אחר), הבצל לא מתקבל שמן יותר מאשר בשיטה הרגילה שלכם.

שימו לב, ממש כמו במחבת, אל תצפו שנפח הבצל שתכניסו למיקרו הוא הנפח שתוציאו ממנו. הבצל יצטמק מאוד במהלך התהליך, כך שעדיף לחשב מראש כמה צריך, ולהכפיל כמויות במידת הצורך.