השבוע הכנו את המקושקשת הכי רכה שלנו, ועשינו את זה בעקבות טיפ שבהתחלה נראה לנו מטורף אבל במחשבה שנייה שווה ניסיון. נכון שבשביל חביתה מקושקשת כהלכתה צריך לטגן את הביצים בעדינות ובאריכות (בלתי נסבלת, אם תשאלו אותנו), כדי שיישארו רכות ולא יתגבשו למשהו שהוא פחות מקושקשת ויותר חביתה רגילה?

אז בשיטה של allrecipes, שמאחוריה עומד שף בשם דניאל פיטרסון, זה ממש לא המצב, ולמעשה המקושקשת שלו בכלל לא עוברת טיגון. מה? מה ששמעתם. אותו פיטרסון טוען שהגיע הזמן לשנות את הדרך שבה אנחנו מכינים מקושקשת - ולעבור לכזו שמזכירה יותר הכנה של ביצים עלומות, כלומר, סוג של בישול במים. וזה עובד ככה.

ביצים מקושקשות הכי רכות בעולם

1. טורפים בקערה 4 ביצים, ובינתיים מביאים לרתיחה בסיר מים בגובה 10 ס"מ. ממליחים את המים היטב.

2. מערבבים את המים הרותחים בזהירות אך בנחישות ליצירת מעין מערבולת.

3. שופכים את הביצים המקושקשות לתוך מערבולת המים, מכסים את הסיר ומבשלים 30 שניות.

4. מוציאים את הביצים בעזרת מסננת, מתקנים תיבול, מוסיפים חמאה או גבינה או מה שרוצים ומגישים.

יתרונות השיטה הם: 1. אין סיכוי שהביצים ישחימו, מה שלא יהיה הן יישארו רכות, 2. המים הרותחים גורמים לבועות האוויר בביצים להתרחב ובכך יוצרים מרקם אוורירי במיוחד, ו-3. לשטוף סיר אחרי בישול הרבה יותר קל מלשטוף מחבת אחרי טיגון.

ביצים מקושקשות במים - מבחן המציאות 

אז ניסינו, ודבר ראשון אנחנו שמחים לספר שהשיטה עובדת! הביצים שלנו דרשו אומנם דקה של בישול ולא חצי דקה, אבל אחריה הן כמובטח היו מוכנות ועם זאת רכות כמשי.

אז מה בכל זאת הבעיה? דבר ראשון, גם אחרי סינון הצטברה שלולית קטנה ולא אסתטית של מים בצלחת, מתחת לחביתה. שף פיטרסון מציע, ממש מהסיבה הזאת, להעביר את הביצים קודם לנייר סופג ורק משם לצלחת - ומתברר שכדאי להקפיד על זה. בעיה שנייה: ההמלחה של המים, אף שהייתה נדיבה, ממש לא הספיקה ולכן נדרשנו להוסיף הרבה מלח למנה הסופית (בפעם הבאה ננסה להמליח אותן מראש ונראה מה יקרה). בעיה שלישית ואחרונה: התוצאה הייתה רכה וטובה, אבל בכל זאת מעט תפלה. ייתכן שלכן המתכון המקורי מציע להוסיף גבינה או חמאה לפני ההגשה, כי ככה, כמו שהיא - אומנם מדובר במקושקשת רכה מאוד שעומדת בכללים, אבל לא בטוח שהיא מספיק טעימה.

אז מה, האם ננסה את שיטת המקושקשת המבושלת שוב? התשובה היא חד משמעית ולגמרי כן, רק עם הדגשים שהזכרנו.