מסעדנית ידועה, שלא נגיד לכם את שמה, סיפרה לנו פעם שאצלה מכינים קוסקוס רק במעבד מזון. ולא תגידו שמדובר באיזה דוכן דה לה שמאטע - אותה מסעדנית החזיקה אז באחד המקומות הידועים באוכל הביתי הטוב שלהם, ובכלל זה הקוסקוס. האנקדוטה הזו ישבה לנו חזק בראש, עד שלא מזמן נתקלנו בסרטון של השף רון יוחננוב, שמוכיח שהכל אמת: אפשר להכין קוסקוס מעולה בלי נפה, בלי סיר מיוחד ובעיקר בלי בלגן. רק מבשלים, וטוחנים במעבד מזון. אז תודה לרון יוחננוב. הנה המתכון.

שוקי עוף עם קוסקוס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קוסקוס. מבזק מיוחד: לא באמת חייבים להיות עבד שלו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

1. שמים בסיר גדול ליטר מים, כף מלח וכוס חד פעמית של שמן. מביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את הלהבה למינימלית ומוסיפים קילו סולת. מערבבים טוב בעזרת כף עץ, עד שהסולת סופגת את כל הנוזלים.

3. מכסים את הסיר ומבשלים את הסולת כחצי שעה. מערבבים מדי פעם בכף עץ, כדי לאוורר את הקוסקוס ולפורר את הגושים.

4. מעבירים את הסולת למעבד המזון (בכמה נגלות, מעט בכל פעם), ומעבדים עד לקבלת קוסקוס אוורירי ללא גושים.

רון יוחננוב הוא שף פרטי, המעביר סדנאות בישול ליחידים ולקבוצות. פרטים באתר חוויה בוכרית.

* בראשון ב-21:00 תלמדו ממאסטר שף VIP את כל סודות הקוסקוס שלהם.

כל הטיפים למטבח
הייתם קונים סנדוויץ' ממאיר אדוני?