זוכרים את הטיפ משנה החיים מלפני כמה חודשים על הוספת סודה לשתייה לבשר טחון? אנחנו לא סתם דרמטיים, אנחנו באמת מיישמים אותו כל הזמן. אז גם הטיפ על תיבול בשר טחון הולך להפוך לחוק ברזל אצלנו במטבח, וברגע שמפנימים את ההסבר, הכל נשמע הגיוני יותר ופשוט מאוד ליישום.

מתי להוסיף מלח לבשר טחון?

התיבול הראשוני שאנחנו מתכוונים אליו הוא מלח, לפני שנתייחס לתיבול של פלפל שחור, עשבי תיבול ועוד: אחרי הטיגון והבישול הראשוניים של הבשר יש להמתין להשחמה שלו ולהצטמצמות הנוזלים במחבת ורק אז להוסיף את המלח. אם תוסיפו את המלח לפני כן, הוא עלול לגרום להגרת נוזלים מוגברת שגם תייבש את הבשר וגם תיצור אדים, שיקשו על הבשר להשחים כמו שצריך. זה גם פחות טעים וגם במרקם פחות טוב. 

ספגטי בולונז עם מרכיב סודי (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
הדרך לבולונז מושלם מעולם לא הייתה קרובה יותר | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

אותו כלל תופס גם בנוגע להוספת תעשבי תיבול וכל תבלין אחר, אבל מסיבות מעט שונות, וזה כבר דורש הסבר מקדים קצר: לפי ננסי מוק, אחרי שהגוון האדמדם-ורדרד של הבשר הטחון נעלם והוא משחים יפה, כדאי מאוד לסנן חלק מהשמן (לא את כולו). הפעולה הזאת תורמת לעסיסיות של הבשר.

אם תוסיפו את התיבול לפני כן, הטעמים ייעלמו ביחד עם השמן, והבשר עלול להיות לא מספיק מתובל. לכן הזמן המושלם להוספת תבלינים הוא רק אחרי השחמה וסינון חלק מהשמן. ואם אתם מחפשים השראה או תירוץ לבחון את התאוריה, הנה כמעט 30 מתכונים מעולים לבשר טחון

תיבול בשר טחון (צילום: Hanna Tor, shutterstock)
תיבול בשר טחון | צילום: Hanna Tor, shutterstock