כהרגלנו בקודש, שיטוט בטיקטוק הוביל אותנו לעוד טיפ יעיל וחביב, הפעם בנושא שלא חסרים בו חידושים, טריקים ואסכולות: חיתוך בצל. הסרטון בו נתקלנו מציג שיטה לחיתוך בצל בעזרת קולפן. החשבון של אותו טיקטוקר מלא בסרטוני קילוף ירקות בקולפן, אבל בעוד את שאר הירקות הוא בעיקר מקלף, את הבצל הוא ממש חותך לפרוסות.

@epluche_tout Épluche même les oignons #tiktomademebuyit #tiktokcuisine #eplucheur ♬ son original - Mon Épluche Légumes

כמובן שהיינו חייבים לנסות את הטיפ בעצמנו - הלא תמיד יש מה לעשות עם בצל מטוגן - ונדהמנו לגלות לא רק שהטיפ עובד טוב, אלא שבדרך החיתוך הזאת לא דומעים כמו בחיתוך מסורתי וסטנדרטי של בצל. בנוסף, שמחנו מאוד לגלות כי הקולפן (ולא מדובר בדגם משוכלל או מקצועי) עובד לשני הכוונים וחותך גם כשמפעילים אותו לכיוון הנגדי. פרוסות הבצל יוצאות דקות, ואפשר לשחק עם זוויות הגילוף לקבלת פרוסות גדולות או קטנות יותר. 

את פרוסות הבצל הדקות ניתן לקצוץ לחתיכות יותר קטנות אם המתכון דורש חיתוך יותר דק. בכל מקרה, מדובר בעוד חיתוך יעיל ודי מדויק למי שמחפש קיצורי דרך, אבל מה שאנחנו ניקח איתנו מהשיטה הזאת זה עיניים ללא דמעות!