עצמו רגע את העיניים, ודמיינו את עצמכם חותכים אבטיח לילדים. מה אתם רואים? סביר להניח שאחת משתיים: או פלחים שאורכם כאורך האבטיח, כמו כשאנחנו היינו ילדים, או קוביות קטנות ואסתטיות, שמחייבות שימוש קטן ואסתטי בצלחת אישית ובמזלג. שתי השיטות, יש להודות, אינן אידיאליות, בעיקר כשמדובר בילדים בעלי אצבעות קטנטנות. בסוגיה הזו בדיוק הייתה טרודה הבלוגרית רבת הרעיונות A Thrifty Mom, עד שזה היכה בה: למה לא לחתוך את האבטיח למקלות, מבלי להסיר את הקליפה?

אצבעות אבטיח (צילום: athriftymom.com)
אצבעות אבטיח. פינגר פוד במלוא מובן המילה | צילום: athriftymom.com

>> בואו לפייסבוק שלנו, מתוק שם

איך עושים את זה? זה קל: חותכים את האבטיח ל-3: שתי כיפות ומרכז. מניחים כל כיפה על משטח העבודה וחותכים אותה בצורת שתי וערב. את המרכז שנשאר, פשוט חותכים לקוביות.

אצבעות אבטיח (צילום: athriftymom.com)
2 כיפות ומרכז | צילום: athriftymom.com
אצבעות אבטיח (צילום: athriftymom.com)
שתי וערב לחלק עם הקליפה | צילום: athriftymom.com

ולא רק לילדים - זו דרך מצוינת לחתוך אבטיח לפיקניק או לטיול בחוץ, כשאין מפיות וצלחות בנמצא ורוצים לשמור על מנות קטנות וייצוגיות, ואפילו על שולחן אירוח זה יעבוד מגניב.

לאתר של A Thrifty Mom 

>> מבשלים עם הילדים, לביבות קישואים אפויות
>> חיתוכיות קוקוס ולימון