גרדו שום על פומפייה
הדרך הכי נוחה להוסיף שום קצוץ לרוטב שלכם היא פשוט לגרר אותו פנימה, כאילו מדובר בחתיכת פרמזן או קליפת לימון. השום המגורר גם יתמזג טוב יותר עם החמאה או שמן הזית וייצור רוטב עשיר ואחיד בטעמו. 

הוסיפו הרבה מלח למי הבישול של הפסטה
כולם יודעים שצריך להוסיף מלח למים, אבל האם אתם יודעים כמה מלח? יחס המלח-מים הנכון הוא כף אחת על כל ארבע כוסות. נשמע לכם הרבה? זה באמת הרבה, אבל זה יעשה רק טוב לטעם של הפסטה שלכם. המים צריכים להיות מלוחים ממש, להזכיר מי ים. 

השתמשו בעגבניות משומרות
כאילו, ברור, מי לא משתמש בעגבניות משומרות? אבל מסתבר שטבחים מקצועיים באיטליה משתמשים במשומרות בכל מקרה, גם אם יש טריות. למעשה - אין לעגבניות הטריות עדיפות של ממש על פני המשומרות, כל עוד בחרתם במשומרות מאיכות טובה. לגבי ההבדל בעבודה שלכם אין צורך להרחיב, נכון? מי שעוד היו לו ייסורי מצפון בנושא - מוזמן להגיד להם צ'או.

עגבניות בקופסת שימורים (צילום: bedo, Istock)
לא בושה. עגבניות משומרות | צילום: bedo, Istock

כף הפסטה שלכם היא גם מכשיר מדידה
קיבלתם או רכשתם כף פסטה אמיתית ואיכותית, עם שיניים קטנות וחור באמצע? החור הוא לא בחירה עיצובית מודרנית, אלא מתקן מדידה: כמות הספגטי שנכנסת בחור = מנה לסועד אחד. 

אל תזרקו את הסוף של הפרמזן 
גירדתם וגירדתם ונשארה לכם רק קליפת פרמזן קשה ביד? אל תזרקו אותה! במקום זה - הקפיאו את קצות הפרמזן שנותרו לכם, ותוכלו להוסיף אותם למרקים חורפיים ותבשילים שונים ולהעשיר את טעמם. אנחנו ממליצים על תוספת פרמזן למרק כרובית, למשל. 

התאימו את צורת הפסטה לרוטב
הצורות השונות של הפסטה הן לא רק עוד דרך של הילדים להטריף אתכם (אוכלים רק צורת ביסלי? לא אוהבים צורת צדפות? מוכר). למעשה, הרטבים השונים נצמדים ועוטפים בצורה שונה את הפסטות, בהתאם לסמיכותם ולמרקמם. רוטב פסטו למשל יחמיא לפוזילי (זאת המסולסלת), רוטב עגבניות קלאסי יילך טוב עם ספגטי ובולונז מושלם לפפרדלה. 

פסטה פנה עם טונה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
חשוב להתאים את סוג הפסטה לרוטב | צילום: דרור עינב, mako אוכל

בשלו עם יין
האיטלקים מוסיפים יין לרטבים שלהם באופן יומיומי - וחשוב להתאים את סוג היין לרוטב: יין לבן לרוטב שום או יין אדום לרוטב עגבניות, ויש גם כאלה שמבשלים את הפסטה עצמה ביין. תבחרו יין טוב, שתוכלו לשתות בכיף כוס בזמן הבישולים. 

אפשר להכין פסטה בבית בלי מכונה
תמיד רציתם להתנסות בהכנת פסטה ביתית? ממש אין צורך לרוץ ולהשקיע במכונת פסטה. בסך הכל מדובר בקמח ומים, כלומר בצק, ומכונת הפסטה רק מסייעת ברידוד אחיד וקל. לא משהו שזוג ידיים חרוצות לא יכול לעשות לבד. הנה מתכון לפסטה שמכינים בלי מכונה.

פסטה עם סלמון ופירורי לחם מתובלים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
תפנימו: פירורי לחם מכינים לבד | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

הכינו פירורי לחם לבד
אחרי שתנסו את זה פעם אחת - לא תיגעו יותר בפירורי הלחם הקנויים. כל כך קל להכין פירורי לחם לבד, והם כל כך הרבה יותר טעימים מאלה התעשייתיים - שפשוט חבל להתפשר. אפשר בהחלט להכין כמות, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך. מתכון לפירורי לחם ביתיים.

התעלמו מזמן הבישול שכתוב על האריזה
האיטלקים מבשלים פסטה אל דנטה, מה שאומר שהיא מעט קשה ונגיסה, וכדי להגיע לדרגת הבישול המדויקת הזו זמן הבישול צריך להתקצר בדקה או שתיים מהזמן המומלץ על גבי האריזה. ובכל מקרה, כדאי לבדוק ולטעום את הפסטה מדי פעם - ההבדלים בין סוגי הסירים והכיריים משפיעים גם הם על זמן הבישול. 

ברוסקטה אמיתית היא ברוסקטה פשוטה
לא תמצאו מוצרלה, למשל, על ברוסקה איטלקית: כדי להכין ברוסקטה אמיתית פשוט שפשפו את פרוסות הלחם בשן שום, והוסיפו מעט עגבניות קצוצות, בזיליקום, שמן זית והרבה מלח ופלפל. 

מי הבישול של הפסטה הם מרכיב בפני עצמו 
אחרי שבישלתם את הפסטה נשארים בסיר שלכם מים מלוחים עם עמילן שיכולים לעבות ולהעשיר את הרטבים, ולתת להם מרקם שמנתי כמעט, ללא שמנת כלל. 

סלט עשיר בשמן זית (צילום: Shutterstock/Olga Miltsova)
בלי קמצנות. תשקיעו בשמן הזית | צילום: Shutterstock/Olga Miltsova

אל תתקמצנו על שמן הזית 
לא בכמות ולא באיכות. שמן זית הוא כנראה המרכיב הכי חשוב במטבח האיטלקי, והוא הרבה יותר מאשר שמן, כלומר - מוצר שנועד למנוע הידבקות למחבת או לסיר. השקיעו בשמן זית איכותי באמת, והשתמשו בו ביד רחבה - כמעט כל מנה איטלקית תהנה מזילוף שמן זית מלמעלה. 

>> לכתבה המקורית