מדפי הסופרמרקטים ריקים מפסטות מכל סוג ומין, אבל רוב הסיכויים שזה בגלל שהן פשוט כבר מאוחסנות אצלכם בבית. אז בהנחה שאתם הולכים להכין הרבה פסטה בחודשים הקרובים - אנחנו כאן כדי לעזור לכם לשמור היטב את הפסטה שלכם, או יותר נכון את מה שנשאר ממנה אחרי שסיימתם לאכול. וככה אתם הולכים לעשות את זה:

הקפאה

מה? אפשר להקפיא פסטה?! אז מתברר שהתשובה היא כן, ומדובר בחדשות נהדרות. החוק הראשון של הקפאת הפסטה הוא שכדאי להקפיא אותה בנפרד מהרוטב. כך היא נשמרת הכי טוב. לפני שאתם מקפיאים אותה הזליפו עליה מעט שמן זית, כדי למנוע הידבקות של האטריות כשאתם מפשירים אותן. אחר העבירו אותה לכלי אטום או לשקית זיפר אטומה, והיידה למקפיא. 

כבר ערבבתם את הפסטה עם הרוטב? בלי לחץ, עדיין אפשר להקפיא אותה. אם זה מתאים להרכב של הרוטב - גם במקרה זה כדאי להוסיף שמן זית לפני ההקפאה.

הפשרה

איך מפשירים את הפסטה? יש כמה שיטות, ובכל מקרה היא לא צריכה בישול אמיתי כי היא הרי כבר מבושלת. אם הקפאתם את הפסטה בלי רוטב אתם יכולים פשוט לזרוק אותה למים רותחים. שתי דקות יספיקו. אם היא עם הרוטב – מומלץ להפשיר אותה במחבת (גם אם היא נקייה המחבת היא אפשרות טובה – חכו כמה דקות עד שהפסטה תפשיר, ואז תוסיפו לה את הרוטב). 

קירור וחימום מחדש

אם אתם מתכוונים לאכול את הפסטה תוך יומיים, אין צורך להקפיא. תוכלו לשמור אותה בכלי אטום במקרר, ולחמם בכיף שלכם, רצוי ישירות על המחבת. אם היא נקייה – אפשר גם במים חמים, ממש לרגע קצר (כדי שהיא לא תקבל בישול נוסף).