קציצות גם וגם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לא חשבנו שהקציצות שלנו יכולות להיות מוצלחות יותר! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זכרו את חיי המדף
בניגוד לנתחים שלמים, את הבשר הטחון מוטב לא לשמור במקרר יותר מ-24 שעות אחרי רכישתו. הסיבה היא שהטחינה מגדילה את שטח הפנים של הבשר, ולכן הופכת אותו רגיש יותר ומגדילה את סכנת ההתקלקלות. חזרתם מהסופר? אחסנו את הבשר הטחון מיד בתא הקר ביותר במקרר שלכם, או שלחו אותו להקפאה, שם הוא יוכל להחזיק 6 חודשים בלי שום בעיה.

>> 15 מתכונים מומלצים עם בשר טחון

אל תקפיאו אותו באריזה המקורית
לכל קצבייה או סופר יש את שיטת האריזה שלהם - יש האורזים את הבשר הטחון בקלקר עבה או בקופסת פלסטיק לכל דבר, אבל יש גם מקומות שמוכרים בשר טחון באריזת פלסטיק דקיקה, כזו שלא מגנה עליו מפני כוויות קור. במקרה כזה, מוטב שתוציאו את הבשר מהאריזה המקורית, תעטפו בנייר אפייה ותכניסו למקפיא בשקית הקפאה, עדיף כזו עם סגירה רב פעמית. רוצים להיות בכלל מסודרים? רשמו על השקית את התאריך שבו הקפאתם את הבשר.

תערובת קציצות לבישול (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
בשר טחון. עכשיו אנחנו יותר חכמים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

טרי או קפוא?
כפי שהסבירו לנו לא מזמן – בשר טרי לא תמיד עדיף על בשר קפוא, ולפעמים פשוט לא שווה לשלם אקסטרה בשביל הטריות. אם אתם מתכננים מנה עם רוטב או בבישול ארוך, אתם יכולים להסתפק בבשר קפוא (רק הקפידו להיפטר מעודפי הנוזלים שהוא מגיר). להמבורגר או כל מנה אחרת שהבשר הטחון מרכזי בה, מוטב להשקיע בבשר טרי.

אל תפשירו בשר במיקרוגל
למרות שיש במיקרוגל מצב הפשרה, רוב הסיכויים שחום המיקרו יבשל את החלק החיצוני של הבשר לפני שהחלק הפנימי שלו יספיק להפשיר. את ההפשרה עדיף לעשות באופן מבוקר, לילה לפני, במקרר. עוד על הפשרת אוכל - כאן.

אל תשטפו את הבשר
מה ששמעתם. השטיפה לפני הטיגון לא תוריד בקטריות ושאר דברים מגעילים מהבשר - את זה החום מהמחבת יעשה. מה שהיא כן תעשה זה תשפריץ מיקרובים לכל עבר. עזבו אתכם.

שונאים שנדבק לכם בשר טחון לידיים?
פשוט טבלו אותן מבעוד מועד בקערה של מים קרים. 

יבשו את הבשר
הפשרתם בשר טחון והוא מרגיש לכם רטוב? ספגו את הנוזלים העודפים בנייר מגבת לפני שאתם מטגנים את הבשר. חבל, אם תטגנו בשר רטוב הוא לא ישחים כהלכה, ויעבור אידוי במקום טיגון.

אל תוסיפו בשר טחון למחבת קרה
החוק הזה תקף על כל סוג של בשר האמת - נתחי בשר, עופות, דגים ובשרים אחרים טחונים. לא סתם אנחנו רוצים לשמוע את ה"טססס" הזה כשהבשר נוגע במחבת - זה אומר שהמחבת והשמן חמים מספיק כדי ליצור השחמה טובה, מה שאומר יותר טעם. כשמכניסים בשר למחבת קרה - הוא נדבק לתחתית וכשהוא נוגע בשמן קר - הוא פשוט סופג אותו. אנחנו אוהבים לחמם את המחבת טוב טוב, רק אז להוסיף את השמן, לתת לו להתחמם ואז להוסיף את הבשר. 

אל תמעכו את הבשר במחבת
אנחנו יודעים שהמבורגר על המחבת פשוט דורש שילחצו עליו קלות עם מרית או מזלג מפעם לפעם. אבל אנחנו מצפים מכם להתאפק. הנוזלים האלה, שניגרים מההמבורגר כשאתם מועכים אותו, הם הם העסיסיות שלו. ניגרו הנוזלים - הלכה העסיסיות. הלכה העסיסיות - קיבלתם המבורגר יבש.

משהו קטן על כמויות
מכינים קציצות מחצי קילו בשר טחון? צפו לבערך 10 קציצות. קילו בשר יניב כ-20 קציצות וכן הלאה.

החכמתם? יופי. הנה כל מתכוני הבשר הטחון שלנו. בתיאבון.