קרם פטיסייר הוא אחד הקרמים האהובים עלינו בקינוחים, כמילוי לשלל בצקים ואפילו ככה לבד. אבל הוא גם קרם שיחסית מסובך להכין אותו, במיוחד לאופים ביתיים חסרי ניסיון: ההכנה המסורתית כוללת בישול באדים על סיר כפול, השוואת טמפרטורות (כן, צריך מד חום) וחימום על להבת הגז תוך התמודדות עם סכנת התגבשות תמידית - שתניב לכם תחת קרם ונילי רך ומענג חביתת וניל גושישית ומשונה.

אז כן, הכנו קרם פטיסייר כמה פעמים בחיינו (פחזניות עם כל קרם אחר הן בעינינו שערורייה), אבל תמיד בבהלה וביראה, ולא תמיד בהצלחה יתרה. לכן אנחנו יודעים להעריך את השיטה שגילה לנו לאחרונה הקונדיטור רון יוחננוב - שלא מצריכה סיר כפול אלא מיקרו, ומפשטת את ההכנה באופן שהוא כמעט לא נעים: פשוט מערבבים את כל המצרכים, מחממים במיקרוגל ויש לכם קרם פטיסייר מקצועי, שתוכלו למלא איתו עוגות, פחזניות ואפילו סופגניות בחנוכה הקרוב.

אז מה הסוד? הנה המתכון המלא.

 

קרם פטיסייר מהיר במיקרוגל

המצרכים:
2 חלמונים
2 כפות גדושות קורנפלור
חצי כוס סוכר
1 וחצי כוסות חלב קר
1 כפית מחית או תמצית וניל איכותיות
30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה מתאימה למיקרוגל את החלמונים עם הקורנפלור.

2. מוסיפים את הסוכר והחלב וטורפים היטב עד שאחיד.

3. מוסיפים את הווניל וטורפים שוב.

4. מחממים כ-2 דקות בעוצמה מקסימלית במיקרוגל. מוציאים מהמיקרוגל וטורפים היטב. זה נראה מעט גושי וזה בסדר. מחזירים למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. מוציאים שוב וטורפים היטב. אם התערובת עדיין נוזלית ולא הסמיכה מספיק לקרם, מחממים לחצי דקה או דקה נוספות.

5. מוסיפים את החמאה וטורפים היטב לקבלת קרם חלק וסמיך. נשארו גושים? תמיד אפשר לסנן.

6. מיד כשהקרם מוכן עוטפים אותו בניילון נצמד, צמוד לקרם עצמו, כדי שלא ייווצר עליו קרום, ומעבירים למקרר לכמה שעות להתקררות והתייצבות.

* לגרסה המלאה היכנסו לעמוד הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

בהצלחה!