פיצה היא מהמאכלים האלה, שההבדל בין לאכול אותם טריים ללאכול אותם צוננים הוא קיצוני קצת יותר מההבדל בין שמיים לארץ. פיצה טרייה היא בבחינת קסם על בצק: בסיס פריך, ציפוי מבעבע, וביחד חגיגה שלמה של טעם ומרקם. פיצה קרה, לעומת זאת, היא מופת של טעם רע: בצק ספוגי, ציפוי צמיגי, חוסר תואם משווע בין טעמים, מרקמים ובכלל. זו הסיבה שבעוד ששאריות ממסעדה אנחנו אורזים הביתה בשמחה, את שאריות הפיצה הנטייה הטבעית היא לזרוק לפח. כלומר, כך היה עד שמצאנו את הסרטון הזה, שמסביר איך מפיחים חיים בפיצה ישנה.

אז איך עושים את זה? מחממים מחבת על אש בינונית, ומניחים את משולש הפיצה. אין צורך לשמן, הפיצה שמנה מספיק. החום יחמם את התחתית של הפיצה ויחזיר לה את הפריכות, ומשם יעלה למעלה עד התוספות. כדי למקסם את האפקט מכסים את הפיצה בנייר אלומיניום, אבל חשוב לעשות זאת באופן רופף. כך הוא ישמור על החום של הפיצה אבל לא יתמלא באדים, שהם האויב הגדול ביותר של הפיצה. כל התהליך אמור לקחת משהו כמו 5 דקות, לא יותר. טועמים, ושמחים.

>> לטיפ הקודם: איך פותחים צנצנת סרבנית
>> ובכלל, איך הכי נכון לחמם אוכל מאתמול?