1. ודאו שכל רכיב בטמפרטורה המתאימה

טמפרטורות באפייה הן משהו שצריך לקחת בחשבון לא רק מבחינת טמפרטורת אפייה/טיגון/בישול, אלא גם אם החמאה/חלב/ביצים במתכון שלכם אמורים להיות מקוררים או בטמפרטורת חדר - זה משפיע על ההיטמעות בבלילה, אחידות הבצק וכו'. 

2. סיימתם ללוש? חכו רגע

אחרי לישה, מומלץ מאוד לתת לבצק "לנוח" כמה דקות. ההפסקה הזאת תאפשר עבודה נוחה יותר עם הבצק להמשך והוא יתמסר לידיכם הרבה יותר בקלות. 

לשה בצק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בצקים אוהבים לנוח | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. שימו לב כיצד אתם מודדים כמויות

לחומרים היבשים ולנוזלים של מתכון יש יחסי משקל/נפח שונים זה מזה. משקלה של כוס קמח לבן הוא 140 גרם, בעוד שכוס סוכר היא 200 גרם וכוס מלח 250 גרם. בקיצור, שימו לב שאתם מודדים בכלי הנכון והמתאים לכל חומר כדי להימנע מחריגות. 

מדידת קמח נכונה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
מדידת קמח נכונה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ

4. לשמן!

ממש כמו שאנחנו משמנים מחבת לפני שאנחנו מטגנים עליה ביצה וכמו שאנחנו לפעמים מרססים ספריי שמן בתוך כותש שום לפני שאנחנו משתמשים בו - שימון של כפות, כלי מדידה ובישול לפני שימוש בהם ימנע יעזור לחילוץ מהיר יותר של המרכיבים בשימוש, ימנע בזבוז של מרכיבים דביקים (דבש למשל) וגם על הדרך ממש יקל עליכם לנקות את הכלים במינימום מאמץ.

כוס מדידה (צילום: 
Morgane Perraud UNSPLASH)
כוס מדידה | צילום: Morgane Perraud UNSPLASH

5. המתכון דורש חמאה רכה? תקפידו על זה, זה קריטי להצלחת המתכון

יש מתכונים שידרשו מכם קוביות חמאה קרה, אבל גם יש כאלה שדווקא ידרשו חמאה מרוככת (יש גם כאלה שיבקשו חמאה מומסת, ובמקרה הזה רצוי להמיס אותה ולתת לה להצטנן מעט, אחרת היא יכולה להשפיע על מרכיבים אחרים, ולהפוך ביצה טרופה לחביתה למשל). במקרה כזה, שבו לא הוצאתם את החמאה מהמקרר מראש להתרככות, אפשר לעטוף אותה בנייר אפייה או להכניס לשקית זיפ-לוק כזאת או אחרת ולעבור עליה עם מערוך. אחרי הריכוך, אפשר לחלץ את החמאה עם לקקן.

חמאה מרוככת (צילום: shutterstock)
חמאה מרוככת | צילום: shutterstock

6. תכירו את המתכון ותתכוננו לקראתו

לא, אין בחינה בסוף וזאת לא בחינת בגרות, אבל לפני שמכינים מתכון מסוים, יש לקרוא אותו בעיון מהתחלה ועד הסוף, על מנת להבין כמה פעולות חשובות: האם דרוש חימום מקדים של התנור, התפחות, קירור או הקפאה. הכנה מראש וקריאה של המתכון מראש תעזור לכם בסופו של דבר בתוצאות טובות יותר.

7. תשתמשו בכף גלידה

בשביל לאפות עוגיות (או מאפינס) שכולן שוות וזהות בגודלן, אפשר להשתמש בכף גלידה בשביל לגרוף כף מהבלילה ולהעביר לתבנית האפייה. שימו לב שיעזור לכם כאן שימוש בטיפ מספר 4 - שימון כף הגלידה בשביל היפרדות מהירה וקלה של הבלילה.

עוגיות גבינה ותותים - מניחים גבעות מהתערובת על ניי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגיות גבינה ותותים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

8. אל תערבבו יותר מדי

כשכתוב במתכון "עד לקבלת תערובת אחידה", לא מתכוונים שתהפכו למערבל אנושי. ערבוב יתר של בלילת עוגה, פנקייקים או מתכונים אחרים עלולה להקשות מדי את הבלילה. 

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים | צילום: דרור עינב, mako אוכל