כולנו אוהבים קינוחים שמחים – עוגות עם קרם צבעוני ומפתה, עוגיות צבעוניות ומקרונים בשלל צבעי הקשת. אבל אין דרך להתחמק מזה שצבעי מאכל תעשייתיים הם לא בריאים, בלשון המעטה. יש בהם חומצות חנקתיות, נפט ואפילו בנזן – חומרים שלא היינו רוצים להיפגש בהם בסמטה חשוכה, שלא לדבר על להכניס לגוף שלנו. אז נכון, יש צבעי מאכל טבעיים, אבל למה לא להכין אותם בעצמנו בבית ולשלוט בעצמנו במה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו?

סוכריות עדשים (צילום: filonmar, Istock)
סאנסט ילו. חפשו את זה בגוגל | צילום: filonmar, Istock

>> היי, יש לנו פייסבוק

הבלוגרית הברזילאית-אמריקאית האיזה קוסטה הציגה בצורה מקסימה בבלוג שלה Dulce Delight איך עושים את זה בצורה טבעית, בעזרת פירות וירקות. בעוד שפטל, אוכמניות ומנגו הם בחירות די ברורות מאליהן, אפשר להרים גבה על הבחירה בגזר, תרד וכרוב סגול – אבל על פי קוסטה, אפילו לא מרגישים את הטעם של הירקות.

אז איך זה עובד?

הצבעים אדום, צהוב וסגול: מרסקים בבלנדר או במעבד מזון את הפטל, המנגו או האוכמניות (בנפרד, כמובן). מסננים במסננת בעלת חורים קטנים ונפטרים מכל החלקים הסיביים או הקשים.

הצבעים כתום וירוק: מוציאים את המיץ מהגזר והתרד (בנפרד). אפשר לעשות את זה בעזרת מכונת מיצים אם יש לכם, או במעבד מזון. אם בחרתם באופציה השנייה, טוחנים את הירק יחד עם חצי כוס מים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מסננים במסננת בעלת חורים קטנים או דרך חיתול בד נקי.

הצבע הכחול: בשביל לקבל צבע כחול משתמשים בכרוב סגול. למה? תכף תראו. קוצצים חצי ראש כרוב סגול ומעבירים לסיר. מכסים במעט מים ומבשלים בחום בינוני כ-10 דקות. אם המים צבועים בסגול עמוק, אפשר לכבות את האש. אם לא, ממשיכים לבשל עוד קצת. מעבירים את הנוזל הסגול לקערה. מוסיפים לקערה קצת פחות מחצי כפית אבקת סודה לשתייה. מערבבים מעט ורואים בהשתאות איך המים הופכים לכחולים (כימיה!)

עוגת יומולדת - רמת קושי בינונית, מוכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אז למה לא לנסות לצבוע את העוגה בכרוב ופטל? | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוד באוכל טוב:

איך הופכים את הנוזלים לצבע מאכל?

עכשיו כשיש לנו את כל הצבעים, צריך להפוך אותם לצבע מאכל מרוכז, שלא ישפיע על מרקם הקינוח – אלא רק על הצבע שלו. מעבירים את הצבע הנוזלי לסיר, מדליקים את האש ומבשלים אותו. הנוזלים יצטמצמו ואתם תישארו רק עם חומר צבוע מרוכז מאוד. ככל שתבשלו אותו יותר, כך הוא יהיה מרוכז יותר. תיזהרו לא לשרוף כלום אבל. טיפה אחת מהחומר המרוכז, תצבע לכם את הקינוח.

אם אתם לא מעוניינים לצמצמם את הנוזל הצבוע, אתם יכולים להחליף חלק מהנוזלים במתכון בנוזלים הצבועים.

עוד כמה טיפים

ככל שתוסיפו יותר צבע לקינוח, ככה הצבע יהיה עשיר יותר.

עכשיו כשיש לכם צבעים בסיסיים, אתם יכולים לעשות שילובי צבעים ולקבל צבעים חדשים.

כדי לשמור את הצבעים האלו לאורך זמן, אתם יכולים להעביר אותם לתבנית קרח נקייה ולהקפיא. רק תפשירו אותם לחלוטין לפני השימוש.

צפו בקוסטה מסבירה על צבעי המאכל הטבעיים:

>> וזה מה שיש לפאולה רוזנברג להגיד על צבעי מאכל