הפשרתם בשר (או עוף), התחרטתם, האם תחזירו אותו למקפיא? כחיילים נאמנים של צבא בטיחות המזון אנחנו הקפדנו לעשות אחד משניים: או להכין משהו מהבשר המופשר, כי כבר הפשרנו אותו ואז מה אם לא מתחשק, או לזרוק אותו לפח. להפשיר ולהקפיא בשר תמיד נתפס אצלנו כמעשה שלא ייעשה. 

אז אתם יודעים מה? טעינו! התשובה לשאלה האם מותר להפשיר בשר או עוף ואז להקפיא אותם מחדש היא כן! מותר! כמובן שבכמה סייגים.

>> מתכונים מעולים עם בשר טחון

בשר טחון (צילום: siloto, Shutterstock)
אפשר להקפיא מחדש, בתנאים מסוימים | צילום: siloto, Shutterstock

מתי מותר להקפיא מחדש בשר שהופשר?

נתחיל במתי לא. אם הוצאתם את גוש הבשר הטחון, לשם דוגמה, מהמקפיא לשיש וחיכיתם שיפשיר שם - אין דרך חזרה. אם הפשרתם אותו כהלכה במקרר, לעומת זאת, בהחלט אפשר להקפיא אותו שוב. לפי ה-USDA האמריקאי, אפשר להחזיר להקפאה בשר מופשר כל עוד עדיין יש בו גבישי קרח, או שהטמפטורה שלו לא עולה על 4.4 מעלות צלזיוס (טמפרטורה רגילה של מקרר אמורה להיות 4 מעלות, אז הסיכויים לטובתכם). איך יודעים? מודדים. טעימה לא תעזור בשלב הזה, כי יכול להיות שהטעם יהיה בסדר גמור אבל נוכחות החיידקים גבוהה ומסוכנת.

עניין נוסף: אם הבשר שהופשר בילה בטמפרטורת החדר שעתיים - הוא פסול הקפאה מחדש, כי הספיק לצבור כמות נאה של חיידקים. אם מדובר בטמפרטורת חדר ישראלי בקיץ, כלומר אזור ה-32 מעלות, הגבול הוא לא שעתיים אלא שעה אחת.

רולדת בצק עלים עם בשר טחון (צילום: BBA Photography, ShutterStock)
אחרי בישול בטח ובטח שאפשר להקפיא את הבשר שוב | צילום: BBA Photography, ShutterStock

3 הערות חשובות על הקפאה והפשרה של בשר

1. אף שהבשר שהופשר והוקפא בתנאים שלמעלה בטוח לאכילה, בהחלט ייתכן שהטעם והאיכות שלו ייפגעו מהתהליך. הסיבה היא הלחות שהייתה לבשר ואבדה לו בהפשרה.

2. כל החוקים שלמעלה נכונים רק לבשר נא. תבשילים שהכנתם מבשר שהיה קפוא והופשר בהחלט ניתנים להקפאה.

3. הפשרתם אוכל מבושל מהמקפיא, ולבסוף החלטתם שאין לכם צורך בכל הכמות? אין בעיה להקפיא מחדש את השאריות - באותם תנאים שצוינו (האוכל צריך להיות עם גבישי קרח או בטמפרטורה של פחות מ-4.4 מעלות). אם עברו 3 ימים מאז ההפשרה - בכל זאת מוטב להיפטר מהאוכל, ולא להחזיר אותו להקפאה.

לא יודעים מה איתכם, אנחנו רצים להעביר מהמקפיא למקרר חבילת בשר טחון. מקסימום נחזיר אותו מחר.