כמה שמחה מביאה איתה עוגה שנכנסת הביתה. לא משנה אם היא יצאה מהתנור שלכם או אם היא הגיעה מקונדיטוריה. אותה שמחה מבורכת עלולה להתפוגג ברגע שראותה עוגה מתייבשת, דבר שעשוי לקרות בקלות אם היא אוחסנה במקרר או אפילו אם נשמרה בכלי אטום.

כל מה שצריך זה נייר אפייה

לשמחתנו הגדולה, גילינו בזכות שפית קונדיטורית אוסטרית טיפ אדיר שנועד למגר את התופעה המבאסת בה העוגה הפרוסה ששמרתם הופכת להיות יבשושית ומתפוררת, ומאז רק בא לנו להכין עוגה. הטריק הולך ככה: חותכים מלבן קטן של נייר אפייה בגודל המתאים, ומצמידים אותו טוב טוב לכל החלקים החשופים בעוגה, ממש כמו בסרטון פה למטה:

View this post on Instagram

A post shared by Daniela | Gluten Free Baking (@austrianwithwuff)


נייר האפייה שנצמד לעוגה משמש כמעין חוצץ ועוזר ללחות להישמר בפנים ואמור להיות יותר יעיל מאשר אחסון העוגה בכלי אטום, אבל לא יזיק ליישם את שתי השיטות יחד וליהנות מעוגה עסיסית, ממש כפי שהייתה ביום הגעתה לעולם. עכשיו רק נותר להתמודד עם הדילמה האמיתית: איזו עוגה להכין?